Svijet

VIDEO: Urednik Bilda se ispričao zbog zastrašivanja (izvještavanja) o corona virusu

Glavni urednik Bilda, jednog od njemačkih listova, se ispričao zbog zastrašivanja čitatelja u vijestima o Covidu, posebno djeci kojoj je rečeno „da će ubiti svoju baku“.

govoru pred kamerom Julian Reichelt rekao je da se ispričao zbog Bildovog izvještavanja koje je bilo „poput otrova“ i „učinilo da se osjećate kao da ste smrtna opasnost za društvo“.

Reichelt je svoje glavno osjećanje usmjerio prema djeci koja su bila terorizirana zastrašujućim i histeričnim medijskim izvještavanjem koje je izazvalo dječju depresiju i potaknulo samoubojstva u cijelom svijetu.

„Milijunima djece u ovoj zemlji za koje je naše društvo odgovorno želim ovdje izraziti ono što se ni naša vlada ni naša kancelarka ne usuđuju reći vam. Molimo vas da nam oprostite“, rekao je.

Oprostite nam zbog ove politike koja vas je godinu i pol dana činila žrtvama nasilja, zanemarivanja, izolacije i usamljenosti.

„Uvjerili smo svoju djecu da će ubiti svoju baku ako se usude biti ono što jesu, djeca. Ili ako su sreli svoje prijatelje. Ništa od ovoga nije znanstveno dokazano.

„Kad država ukrade prava djeteta, mora dokazati da ga time štiti od konkretne i neposredne opasnosti. Ovaj dokaz nikada nije dostavljen. Zamijenjen je propagandom koja predstavlja dijete kao vektor pandemije.“

https://www.youtube.com/watch?v=1SPzasNY5po
Izvor: YouTube.com.
Bild ima dnevnu nakladu od 1,24 milijuna primjeraka i najprodavanije su novine u Europi, dodajući ovoj priči još veću težinu.

Reichelt je primijetio kako umjereni glasovi koji su pokušali ponuditi smirenije poglede na pandemiju „nikada nisu pozvani za stol stručnjaka“ i pozvao je čitatelje „da ne vjeruju u ovu laž“, kada naiđu na alarmantne izjave vlade.

Novinar je pozvao vlasti da umjesto biračkih mjesta otvore škole i sportske dvorane, upozoravajući da će oni koji su uveli brutalne mjere zatvaranja „imati na savjesti i ostavit će u povijesnim knjigama mnoštvo nedužnih duša“.

Mediji su po tko zna koji put diljem svijeta iskorišteni u propagandnoj mašineriji širenja panike i straha bez ikakva opravdanja, što je donijelo teške psihološke posljedice za mnoge osobe.

Dakako, u eri gdje establišment zakonima i represijom priječi takozvani „pluralizam“ kojim se hvalisavo diči, nemoguće je očekivati da će ovakva iskrenost izaći u javnost u širem obimu ili da će se javnosti ispričati svi oni koji provode cirkusku „pandemijsku“ agendu. Još je teže očekivati da će u modernom „pravosudnom“ sustavu itko snositi odgovornost za sve laži, obmane i tiraniju, prenosi tribun.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button