Svijet

Dosta dramatično privođenje u Njemačkoj. Uopće nije režirano,nikako!

Jučer smo mogli svjedočiti kako je mali pijun velike marketinške sheme Greta Thunberg privedena u Njemačkoj: Dok ju drže policajci, ona nasmiješena pozira fotografima

Greta je lice velike marketinške sheme – usko koordiniranih međunarodnih napora da se globalno zagrijavanje proda kroz specifičan pogled: strah, panika i hitnost.

Greta nije jadna mala aktivistica, iza nje stoji cijeli PR stroj koji joj je omogućio da osvane na brojnim naslovnicama časopisa i da postane  predmetom tisuća novinskih članaka dok se fotografira sa svjetskim liderima i drži govore u elitnim organizacijama poput Ujedinjenih naroda.

Tko su roditelji Grete Thunberg i kolika je njihova neto vrijednost

Snimka zaslona

GRETA Thunberg postala je poznata osoba preko noći 2018. godine kada je stajala ispred švedskog parlamenta kako bi izvršila pritisak na vladu da ispuni ciljeve vezane za emisiju ugljika.

Sada je globalna figura u borbi protiv klimatskih promjena – ali tko su njezini roditelji i kolika je njihova neto vrijednost?

Tijekom uspona Grete Thunberg do zvijezde, njezini su je roditelji neprestano podržavali.

Gretina majka je Malena Ernman koja je operna pjevačica i švedska zvijezda Eurosonga 2009. godine.

Tada je predstavljala Švedsku na Eurosongu, a pjevala je La Voix, koju je napisao Fredrik Kempe.

Rođena je 04.11.1970.

Studirala je na Royal College of Music u Stockhomu i glazbenu

Preuzela je brojne operne uloge tijekom svoje karijere često uz pohvale kritike.

Ernman je debitirala na festivalu u Salzburgu 2006. kao Annio u La ciemenza di Tito kojom je ravnao Nikolaus Harnoncourt.

Njezin otac je Svante Thunberg, glumac.

Svante ima puno manje javnog profila, ali je zapažen po svojoj ulozi u TV seriji Skargardsdoktorn koja se prikazivala od 1997. do 2000. godine.

On je također autor i producent, kao i menadžer svoje supruge.

Također se pojavljuje u Gretinom dokumentarcu kao roditelj pun ljubavi i podrške tijekom godina njezine kampanje.

Par je dobio Gretu 3. siječnja 2003. u Stockholmu.

Ono što se zna o Gretinom obiteljskom životu može se pronaći u njezinoj knjizi Scene From the Heart, objavljenoj u kolovozu 2018., koju je velikim dijelom napisala njezina majka.

Opisuje njezin život sa suprugom Svanteom i dvije kćeri Gretom i Beatom.

Oba roditelja predana su zaštiti okoliša, a knjiga također govori o krizi okoliša i održivosti.

Par je dobio još jednu kćer, Beatu rođenu 2005. godine.

Kolika je neto vrijednost Gretinih roditelja?

Neto vrijednost Gretinih roditelja nije javno poznata.

Za razliku od glumaca koji rade u Hollywoodu i čiji rad u blockbusterima dopušta procjenu zarade, kod Gretinih roditelja je drugačije.

Dopuštena im je privatnost u tom pogledu i stoga ne postoje javni podaci o njihovoj zaradi ili procijenjenoj neto vrijednosti.

Što su Gretini roditelji rekli o klimatskim promjenama?

Malena je bila i politički aktivna te je podržala Pariški sporazum o klimatskim promjenama.

Svjetska zaklada za prirodu (WWF) proglasila ju je švedskim ekološkim herojem godine 2017., nagradu koju je podijelila s biologinjom Rebeckom le Moine.

Odgovarajući na priznanje, Malena je rekla: “Izuzetna je čast biti proglašena Ekološkim herojem godine.

“Moja mala uloga u ekološkom pokretu je javna osoba koja pokušava posuditi svoj glas onima koji se ne čuju u medijskoj buci. Nijedno drugo pitanje nije važnije ili teže širiti.”

Gretini roditelji, zajedno s Beatom, napisali su knjigu Naša kuća gori: prizori obitelji i planeta u krizi, koja je objavljena 17. ožujka 2020.

Sažetak na GoodReadsu djelomično kaže: “Ovo je priča o obitelji koja se suočila s krizom koju nikada nisu predvidjeli. Njihova najstarija kći s jedanaest godina prestala je jesti i govoriti.

“Pored dijagnoze autizma i selektivnog mutizma, njezini roditelji polako postaju svjesni još jednog izvora njezine nevolje: njezine ugrožene budućnosti na planetu koji se ubrzano zagrijava.

“Vođena njezinom odlučnošću da razumije istinu, obitelj počinje uviđati duboke veze između vlastite patnje i patnje planeta.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button