Uncategorized

Vatrogasac iz Hustona, ukraden pri porođaju, se susreće sa svojom majkom u rodnom Čileu!

Ovaj 38-godišnji vatrogasac, Tyler Graf, ukraden je od majke na porodu, a sada se nakon 38 godina napokon sreo s njom i svojim sestrama.

Priča o tome kako je čileanska beba po imenu Sergio postala vatrogasac u Houstonu po imenu Tyler Graf, rasvijetlila je šokantnu shemu prinudnog usvajanja koja je korištena u Čileu tijekom 1970-ih i 1980-ih.

Tyler (38) je bio zapanjen kada ga je kontaktirala čileanska neprofitna organizacija i rekla mu da je ukraden od majke na porođaju i dan na usvajanje.

Tyler Graf,
Slika: iako znao da je usvojen, Tyler nije znao razloge napuštanja, koji su ga progonili cijeli život, do sastanka sa svojom biološkom obitelji u Čileu / Foto: snimka zaslona YouTube

Majka je vjerovala da je sin umro nakon rođenja

Ovaj vatrogasac, koji ima vlastitu obitelj, oduvijek je znao da je usvojen, ali je odrastao vjerujući da ga je napustila majka koja ga nije mogla zadržati. S druge strane njegova majka je ostarjela vjerujući da joj je sin umro ubrzo nakon rođenja.

Iako je imao sretno djetinjstvo u Minnesotti, nikada nije mogao shvatiti kako je netko mogao dati svoje dijete na usvajanje.

– Nosio sam to neprijateljstvo, taj teret na ramenima, cijeli život – kazao je on za New York Times, prenosi novizivot.net.

Međutim, zahvaljujući prijatelju koji se ponudio da istraži njegovu biološku obitelj i uz pomoć neprofitne organizacije “Hijos i Madres del Silencio” (Sinovi i majke tišine), Tyler je ubrzo otkrio istinu. Njegova biološka majka vjerovala je da je on mrtav.

Slika: obitelj u kojoj je odrastao u Minnesotti gdje je imao sretno djetinjstvo / Foto: snimka zaslona YouTube

Ponovni susret majke i sina nakon 38 godina

Njih dvoje su se nedavno ponovo ujedinili, nakon što je Carmen odletjela u Houston da upozna svog sina prvi put nakon 38 godina.

Tyer opisuje susret kao izuzetno emocionalan.

– Ostavili su nas same u naručju jedno drugom i zagrlili smo se, a ona me je poljubila i samo smo stajali i plakali – kazao je vatrogasac.

Tyler, tj. Sergio je bio jedno od tisuća čileanske djece koju je režim generala AAugusto Pinocheta dao na usvajanje bez suglasnosti njihovih roditelja.

Ovaj program prisilnog usvajanja bio je velika operacija koja je zahtijevala koordinaciju socijalnih službi, bolnica i sudaca. Usvajanja je Pinoche poticao kako bi smanjio siromaštvo u Čileu.

Tylera je primila obitelj iz Minnesotte, koja nije bila svjesna okolnosti iza njegovog rođenja.

Slika: Nadoknađujemo 38 godina izgubljenog vremena. Vrijeme koje ne možemo vratiti – rekao je Tyler za medije / Foto: snimka zaslona You Tube.

Sada nadoknađuju izgubljeno vrijeme

Carmen sada ima 65 godina, i uz tugu i bol se prisjeća laži koje je čula od vlasti.

– Dva tjedna nakon porođaja, rekli su mi da je umro. Tražila sam tijelo, a oni su odbili, rekavši da je premalo – rekla je majka.

Tyler je nedavno odletio nazad u Čile i upoznao tri sestre za koje nikada nije znao da postoje.

– Nadoknađujemo 38 godina izgubljenog vremena. Vrijeme koje ne možemo vratiti – rekao je on za čuveni njujorški list.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button