Humor

OVO MORATE POGLEDATI: Boksač Muhammad Ali kao dijete se pitao”Zašto je sve bijelo”

Boksač Muhammad Ali se prethodno zvao Cassius Clay, nakon čega je uzeo islamsko ime, mislivši da to čini za dobrobit protiv rasne nepravde.

Muhammad Ali , rođen kao Cassius Marcellus Clay, Jr., (Louisville, 17. siječnja1942. – Scottsdale, Arizona, 3. lipnja2016.), bio je američki boksač, prema mnogim ocjenama najveći boksač teške kategorije u povijesti te jedan od najvećih sportaša 20. stoljeća.

Ali je od samih početaka karijere pokazivao izniman talent za boks. Već od ranih dana prakticirao je netipičan način borbe, sa spuštenim gardom i brzim kretanjem po ringu. Ta je taktika često opisivana kao ‘letim kao leptir, a bodem kao osa’.

U amaterskom boksu karijeru je završio osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rimu 1960 u lakoteškoj kategoriji. Prvu borbu za naslov prvaka u profesionalnom boksu imao je već 1964. kada je u kontroverznom meču pobijedio Sonnyja Listona, koji je u sedmoj rundi odbio izaći u ring tvrdeći da ima ozljedu ramena.

I uzvratni meč bio je prepun kontroverzi, jer je Liston pao nakon udarca u prvoj rundi za kojeg mnogi danas tvrde da nije bio tako opasan, te da je Liston namjerno pao. Te optužbe nikad nisu bile dokazane. Godine 1962. porazio je legendarnog Archieja Moorea.

U nastavku pogledajte urnebesan video u kojem Ali pokazuje da je, osim nevjerojatnog talenta za boks imao isto tako veliki talent da nasmije druge.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button