Svijet

U ovoj državi najveća smrtnost ikada od COVID-a!

Novi val COVID-a brzo se širi Azijom, a stanovnici od Novog Zelanda do Japana upozoreni su da poduzmu mjere opreza kako bi usporili izbijanje i spriječili preopterećenost zdravstvenih sustava.

Vlada Novog Zelanda najavila je besplatne maske i brze antigenske testove. Na taj način pokušava ublažiti pritisak na zdravstveni sistem zemlje, koji se nosi s priljevom oboljelih od Covid-a.

Važan je podatak da je na Novom Zelandu cijepljeno gotovo cjelokupno stanovništvo. Čak 87% Novozelanđana je cijepljeno, a 84% potpuno cijepljeno, prema New York Timesu.

Osim toga, ova otočka država “na kraju svijeta” ima i vrlo restriktivna pravila za ulazak u zemlju, kao i vrlo represivne ‘lockdowne’ koji su često izazivali prosvjede građana, kao i u susjednoj Australiji, piše oslobodjenje.ba

To sve nije spriječilo širenje koronavirusa. Smrtnost od COVID-a je posljednjih tjedana dosegla najveće razine na Novom Zelandu od početka pandemije.

I Australija, visoko procijepljena i poznata po brutalnim i represivnim ‘lockdownima’ u ove dvije i pol godine, je u četvrtak zabilježila jedan od najvećih brojeva dnevno umrlih. A hospitalizacije su gotovo na rekordnim razinama. Australija je još procjepljenija od Novog Zelanda, tamo je cijepljeno 88% ljudi, a potpuno cijepljeno 86%.

Australija posljednjih dana bilježi rekordne brojeve umrlih. U četvrtak je zabilježeno 89 smrtnih slučajeva, a u srijedu 90.

Ovu statistiku velikog porasta umrlih od Covida u Novom Zelandu možete vidjeti na donjem grafu:

Izvor: ourworldsindata.org / narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button