Domovina

Je li Stožer u Hrvatskoj izvršio državni udar?

”Plenković je prije nekoliko dana optužio Milanovića za puzajući državni udar, a upravo ga je Plenković jučer putem Stožera i proširenja upotrebe Covid potvrda proveo, zaobilazeći Hrvatski sabor. Stav Mosta je da odluku o oduzimaju ljudskih prava i sloboda ne može donijeti kompromitirani Stožer.

Sad je sasvim jasno da Covid potvrde nemaju nikakvog logičkog opravdanja jer i cijepljeni mogu prenositi virus. Ide se u smjeru prisile na cijepljenje svih umjesto da ga se nudi starijima i imunokompromitiranima.

Taj smjer je vidljiv iz najava onog što nas čeka iza 4. siječnja 2022.Uvijek smo bili uz narod, uvijek smo bili uz slobode i prava svakog čovjeka u ovoj zemlji! Tako će biti i sada! Pozivam sve koji se neće pomiriti s ovim odlukama da nam se pridruže, a sve naše građane da se ne dijelimo po pitanju odnosa prema ovoj epidemiji i mjerama.

Potrebno nam je puno više dijaloga i otvorenosti za stavove i argumente obiju strana. Most će protiv ovog puzajućeg državnog udara, a koji ide na uštrb ljudskih prava i sloboda, snažno ustati! Hrvatska je slobodna zemlja ponosnih ljudi! To će i ostati. ” napisao je Nikola Grmoja .

Podsjećamo, od 15. studenog nova epidemiološka pravila vrijede i u Saboru, neće se primjenjivati samo na službenike koji rade u i posjetitelje, nego i na saborske zastupnike. U Sabor neće moći ući zastupnici koji nemaju covid-potvrdu niti se žele testirati kako bi dokazali da su negativni.

Hasnbegović: Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju

Navedenu oduku je komentirao i Zlatko Hasabegović, zastupnika Domovinskog pokreta. On jučer nije mogao vjerovati da od 15. studenog saborski sastupnici više neće moći slobodno ulaziti u Sabor, prenosi Novi list.

‘To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u Sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo. Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud.

Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju’, rekao je Hasanbegović za Novi list.

“Vjerujem da se kolege iz SDP-a neće ljutiti kada mi iz HDZ-a kažemo da je iznad Hrvatskog sabora samo Bog”, izjavio je svojedobno Davor Ivo Stier. Ali očito su u HDZu promijenili religiju i počeli su vjerovati u ”zlatno tele”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button