Domovina

Radikalni bošnjački nacionalist Hadžifejzović se obrušio na Milanovića

Bošnjački novinar Senad Hadžifejzović, poznat po svojim vulgarnim i šovinističkim izjavama, kritizirao je predsjednika RH Zorana Milanovića nakon nove izjave o BiH.

Podsjetimo, na pitanje je li BiH na rubu sukoba, Milanović je odgovorio: “Nisu jer nemaju ‘leba’ da jedu, mogu se samo kestenima gađat’. Dodik je ponekad neobuzdan, ali s njim se dogovorimo za 10 minuta, i to ne o podjeli Bosne”, kazao je Milanović.

Hadžifejzović je u uvodu emisije na Face TV-u komentirao ovu izjavu. 

“Prvo, rekao je  leba nemaju. Nije rekao hljeb, pogotovo ne na hrvatskom kruh ili hlib. Otkud mu leb? Šta mu znači leb? Otkad se leb uopće koristi u hrvatskom jeziku? Zašto nije rekao hleb, po srpski, kada već koristi srpski izraz kojim se leb i psuje i jede? Gadi mu se glas i slovo h u svakoj riječi, njemu, predsjedniku države čije ime počinje sa glasom i slovom H? I to izgovara u danima kada cijela Hrvatska, uz ogromnu sućut većine BiH žali za žrtvama Vukovara koji kruha nisu imali dok su branili Vukovar”, počeo je Hadžifejzović.

Spomenuo je i bubotak koji je spomenuo predsjednik RH, prenosi Direktno.hr.

“Što mu je sad bubotak? I to je rekao Milanović”, dodao je kazavši da se čuo s nekim Hrvatima koji ne znaju što je to.

Bošnjački ratni novinar Hadžifejzović je Hrvatskoj javnosti postao poznat po prostačkim i šovinističkim izjavama kada je ”poručio Kolindi Grabar Kitarović da joj treba jedna “osmanska masaža” aludirajući na seks s Turčinom, kako bi se smirila i prestala pričati “gluposti o ISIL-ovcima” u BIH prije će biti da je ovo drugo.”

Treba li podsjećati da ga je nakon toga Aleksandar Stanković pozvao na HRT kao gost u Nu2?

Hadžifejzović je za vrijeme rata bio omiljeni novinar neosuđenog ratnog zločinca Alije Izetbegovića.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button