Domovina

SRETAN TI ROĐENDAN, POBJEDNIČKA VOJSKO!

Dan utemeljenja HVO-a, 8. travnja 1992. godine, ostat će trajno zapisan u povijesti kao dan spomena i ponosa, ali i trajno sjećanje na sve njegove poginule i umrle pripadnike, najbolje sinove koji su dali svoj život za opstojnost i slobodu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini

Dok je politika Alije Izetbegovića govorila kako to nije njihov rat, dok su naši politički vođe sanjali i svim silama pokušavali stvarati neku novu Jugoslaviju, dok se većina ovih koji nas vode skrivala po trezorima, podrumima, jadranskoj obali, hrvatski domoljubi su osnovali HVO čija je zasluga što danas imamo ne samo BiH, kakva god ona bila, nego i Hrvatsku.

Sudbina generala Šantića, bugojanskih Hrvata, neistraženih i neprocesuiranih zločina nad Hrvatima, loš socijalno ekonomski status branitelja, i dr. stvara veliki dojam kako je žrtva koju su podnijeli branitelji HVO-a bila uzalud. Dojam je i veći kada se vidi kako danas Hrvate vodi odnarođena kasta pijanih bogataša koja se obogatila na baštini branitelja.

Ponavit ćemo riječi koje svake godine izgovaramo prigodom obljetnica HVO-a i Herceg Bosne.

Nije bilo uzalud i nikad neće biti uzalud!

Obveza je prema svim poginulim i ranjenim braniteljima, njihovim obiteljima i svima onima koji su prvi svoje živote stavili na kocku kako bi izišli iz okova komunizma i oduprli se agresorskim projektima, učiniti sve kako bi se u hrvatskome narodu ponovo upalila iskra vjere, domoljublja, elana i smjelosti, kao što je to bio slučaj prije 28 godina.

Domovinski rat nije prestao, samo se ne vodi oružjem. I danas, kao i prije 32 godine, potrebno nam je zajedništvo na temeljima iskrenosti, žive vjere u dragoga Boga i zajedništvo po mjeri čovjeka. Ne licemjerni privid zajedništva za potrebe prikrivanja korupcije, kriminala i nepotizma koji nas je iz komunističkog režima samo uveo u jednako poguban stranački.

Ima nas koji smo preuzeli na sebe obvezu vratiti hrvatskome narodu vjeru u sebe, vratiti hrvatskome narodu dostojanstvo. Ima nas koji nikada nećemo prodati baštinu branitelja HVO-a za osobne interese.

Zato, sretan ti rođendan POBJEDNIČKA VOJSKO! Dok i jedan od nas živi, neće biti uzalud.

Ima još vjere, ima još nade, ima još ponosa, ima još prkosa!

HRS

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button