Domovina

Mate Mijić o bizarnom performansu kontroverzne udruge Domino:Feminističke aktivistice ne razumiju svijet oko sebe

Prvu subotu u mjesecu smo na glavnom zagrebačkom trgu ponovno mogli vidjeti prizor velike skupine muškaraca svih dobi koji su klečeći molili krunicu. Ovom inicijativom, koja je nastala po uzoru na slične inicijative katoličkih muškaraca u drugim zemljama, muškarci žele pokazati koliko drže do svoje vjere i koliko im je molitva bitan dio života.

Tijekom molitve muškaraca održao se performans na temu femicida iza kojega stoji udruga Domino, a  na kojem se,  okupilo 9 osoba. Udruga Domino inače organizira kontroverzni festival “Queer Zagreb” te redovito dobiva velika novčana sredstva iz državnog proračuna.

Navedeni performans je komentirao politički analitičar i konzultant Mate Mijić:

”Na javnu molitvu na hrvatskim trgovima feministice odgovaraju performansima na temu femicida. Molitvena nakana za osnaženje muškaraca njima automatski znači zazivanje nasilja nad ženama.

Mislim da nema jasnijeg primjera za pokazati koliko feminističke aktivistice ne razumiju svijet oko sebe i svojim političkim stajalištima i performansima isključivo ventiliraju vlastitu životnu frustraciju.

Žene ne mlate snažni muškarci, nego slabići. Žene ne ubijaju alfa mužjaci, nego kukavice.

Feministički pogled na svijet pretpostavlja rat među spolovima, suprotstavljene interese žena i muškaraca, ali svijet tako ne funkcionira. Žene i muškarci nisu u sukobu niti će ljudska vrsta imati budućnost budu li ikad u sukobu.

Trebaju nam snažni muškarci. Trebaju nam snažne žene. Trebaju nam snažni ljudi koji će nove generacije odgojiti da budu čestite i stvaraju još bolju budućnost. Za Hrvatsku, za ljudski rod.

Sve ostalo put je u kaos, degeneraciju i nestajanje.” napisao je Mijić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button