Svijet

Suptilna islamizacija Europe: Muslimansko bratstvo infiltrirano u glavne EU institucije

Stručnjak za islamizam, dr. Lorenzo Vidino, govorio je na nedavnoj europskoj konferenciji o Muslimanskom bratstvu koje preko svojih legalnih, a ne terorističkih metoda predstavlja veliku opasnost za Europu. Naglasio je da je Bratstvo “društvena mreža”, ujedinjena ideološkim i ekonomskim vezama, te snažno financirana od strane Katara. prenosi narod.hr

Muslimansko bratstvo potiče islamističku radikalizaciju, utječući tako na ljudska prava i demokraciju – koje želi ukinuti. I to u korist uspostave globalnog kalifata, odnosno teokratske vladavine kalifa, priznatog nasljednika proroka Muhameda.

Le Journal du Dimanche izvijestio je kako je konferencija—koju je organizirala udruga Défense des servants de la République—okupila širok raspon stručnjaka za islamizam u francuskoj općini Saint-Ouen-sur-Seine u srijedu, 15. svibnja.

Prema riječima organizatora događaja, profesora Didiera Lemairea, ova konferencija nam omogućuje da razumijemo viziju i strategije onih koji traže kalifsko osvajanje svijeta, strategije koje su prilagođene svakom nacionalnom kontekstu. Poznavanje ovog fenomena neophodno je za njihovo suzbijanje.

Muslimansko bratstvo možda nije ”teroristička” skupina u zapadnom smislu riječi, ali je njihov utjecaj značajan. Florence Bergeaud-Blackler—akademkinja koja je primala prijetnje smrću i koju je akademska zajednica otkazala zbog njezina istraživanja o rastu Muslimanskog bratstva—rekla je da se skupina aklimatizirala u europska društva kako bi ih bolje osvojila, učinivši ih ”šerijatski kompatibilnima”.

Od 2019. Muslimansko bratstvo naraslo je s 50.000 na 100.000 članova u Francuskoj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron naručio je izvješće o “političkom islamizmu i Muslimanskom bratstvu” koje će biti dostavljeno na jesen. Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin izjavio je kako želi “boriti se protiv Muslimanskog bratstva”. Jer, iako ne koristi terorizam, koristi mnogo suptilnije metode i djelotvorno radi na postupnom prebacivanju svih dijelova društva u islamski okvir.

Od 2019. godine, Muslimansko bratstvo naraslo je s 50.000 na 100.000 članova u Francuskoj. Dokazi njegove infiltracije u francuski život vidljivi su u sve većem broju žena koje nose marame, vjerskim zahtjevima na radnim mjestima i u bazenima, te u porastu trgovina halal proizvodima.

Cijeli članak možete pročitati na narod.hr .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button