Domovina

Andrej i Hrvoje -ogledni primjer bijede HDZ-ove politike

Kako bi HDZ Hrvatsku držao u korupcionaškome bezakonju – kojega hrvatski građani svakodnevno proživljavaju kroz nefunkcionalno zdravstvo, kroz poreznu presiju, kroz necivilizacijski Ovršni zakon – ciljano angažiraju kontroverzne i neuravnotežene osobe, koje izazivanjem incidenata trebaju onemogućiti rasvjetljavanje neviđenog lopovluka u Hrvatskoj.

Jedan od njih je svakako Hrvoje Zekanović koji je izazivanjem incidenata na sjednicama Sabora bio cilje da zasjeni dokaze o HDZ-ovoj upletenosti u korupciji HEP-u, INI, te kaznenog djela veleizdaje zatvaranjem rafinerije u Sisku.

Hrvoje Zekanović bio je žestoki kritičar vaše vlade, a u međuvremenu se pretvorio u glavnog promotora vlade. Koji su argumenti uvjerili Zekanovića da postane Plenkovićev podupiratelj? Jesu li u pitanju politički argumenti, ili je u pitanju Šibenski vodovod te projekt Batižele?

Naime, prije nego što će Zekanović gorljivo početi zagovarati cijepljenje i vrtjeti globus u jednoj tv emisiji rugajući se svojim oponentima, dogodio se ključan detalj ovoga što gledamo danas, a to gotovo nitko ne spominje. “Demokršćanski šeik” se počeo polako približavati HDZ-u, jer nije mogao na nacionalnoj razini glumiti oporbu, a na gradskoj u Šibeniku – vlast.

Nakon lokalnih izbora 2021. HDZ-u u Gradu Šibeniku trebao je jedan vijećnik za natpolovičnu većinu Gradskom vijeću.

Isključivo na kritici tom istom HDZ-u što na nacionalnoj, što na županijskoj razini, njegova lista za GV Grada Šibenika osvojila je dva mandata. Ubrzo je sklopljen koalicijski sporazum s njemu tako morskim HDZ-om i zauzvrat je na upravljanje dobio dva atraktivna gradska poduzeća – bolje rečeno Trgovačko društvo Vodovod i odvodnja d.o.o. i Batižele

Civilizirani i tolerantni odnosi u parlamentu jedne države, jesu ”osobna iskaznica” te države. HDZ je ciljanim izazivanjem nedoličnih incidenata putem zastupnika Zekanovića značajno narušili vjerodostojnost Hrvatskog sabora, ali i osramotili Hrvatsku u Europi.

Hrvatska je i u ratnom vremenu znala zadržati dignitet najviše predstavničke vlasti.

HDZ je angažiranjem i poticanjem zastupnika Zekanovića da izaziva primitivne nerede, dokazao kako im je jedini cilj zadržati svoje pozicije, blokirati rad Sabora, pravosuđa i ostalih državnih tijela.

Nema više nikakve dvojbe da Andrej Plenković i Hrvoje Zekanović ne pripadaju ideologiji i svjetonazoru za koji se HDZ predstavlja. Nema dvojbe da sam Plenković nema nikakva svjetonazora.

Svjedoci smo da u današnjoj Hrvatskoj nijedna bitna državna institucija nije istinski funkcionalna i u službi hrvatskih građana. Od sudstva, bankarstva i zdravstva, do poljoprivrede.

Sada je nelagodno gledati lažljive i neuvjerljive izjave Plenkovića i Jandrokovića, udbaša Šeksa i ostalih, kako lamentiraju o Franji Tuđmanu.

Završit ću tuđmanovskim rječnikom.

Današnje političke, smušene moćnike, koji su dokazano prodane duše, a uz to su i jalnuški diletanti, treba poslati u ropotarnicu povijesti, ali prije toga im treba suditi za svo zlo koje su učinili i čine Hrvatskoj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button