Zanimljivosti

Ratni put Andreja Plenkovića

Jedne ljetne večeri 1991. godine, dok je Hrvatska zaplakala nad prvim žrtvama 12 redarstvenika, dok je obitelj Josipa Jovića, svijeće palila, jedan se mladić rođen 1970. Spremao na put. Roditelji su ga odveli u zračnu luku Pleso, i smjestili ga u zrakoplov :“Bolje sine, da odeš”! Reče otac, poljubivši sina!

Dok su mnoge majke u crno zavijene, plakale nad grobovima sinova, žaleći njihovu mladost, a ponos im iz suza izvirao, jer su sinovi za domovinu živote dali, jedna je majka, pisala pisma, i sjedila kod telefona, čekajući da joj se sin javi, da joj kaže, u kojem je restoranu večerao, što je obukao, kako je proveo noć sa djevojkom!

Rat je bivao sve žešći, četničke horde razarale su sve pred sobom: a mladić je u toplim foteljama, kritizirao napore prvog Hrvatskog predsjednika: “Franjo, ovo neide ovako, Franjo ovo ne ide onako, da sam ja na vlasti, ja bi drugačije”! Hrvatska se u dvije oslobodilačke akcije Bljesak i Oluja, oslobodila četničkog terora, i nastavila dalje: svoja na svom, sa poginulim herojima po grobljima, sa Ovčarom, Berkom, Voćinom i Škabrnjom!

Ratni putevi ratnika, polako padaše u zaborav: Fanjo Tuđman, oči je sklopio 1999. I otad, ode sve naopako:Stranka koju je stvarao, njegova Hrvatska, krenula je putem, kojim on nikada nebi krenuo. Mladić,što se davno. U svijet spremio, stasao je u čovjeka, pa poželio zlatan kolač: vlast se zove. Jednog ljetnog dana iz tople fotelje u kojoj je skladao svoj ratni put, misleći kako je baš on taj borac, koji je stvarao Hrvatsku, reče: “Ne može, stranka ni država biti taoc jednog čovjeka”!

Pa, spakuje kofere, i vrati se, kao izbavitelj, sa znanjem i iskustvom velikog vođe:2015, osvojivši vlast, reče: “Mogu kako hoću”!Godinu dana posije, zasjedne na tron, zbacivši prethodno one, koje je sam postavio, te počne određivati: Četnici su Nacionalna manjina, bez manjina nema vlasti! Hrvatskim novcem, financirat ćemo novine koje pljuju po Hrvatskoj: to je za dobro svih Hrvata!

A narod? Pomahnitalo plješće, odobrava, i šuti: neka tako bude vođo, aplauzi se ore iz dvorana, sa stadiona, sa skupova, gdje vođa uči Hrvatsku Hrvatstvo!A onda, se priklonio svjetskom ludilu: kad mogu oni, možemo i mi: “Mogu šta hou i kako hoću”!Uznemirujući narod nekakvom bolešću, koja ne postoji, plašeći narod smrću, i bezuvjetnim umiranjem, nastupa Briselski učenik:“Hrvatska ide putem prvog predsjednika”!

Narod sluša, pa vjeruje: mnogi ostadoše bez posla, bez prihoda: u strahu od bezuvjetne smrti, izazvane voljom svijeta, ulice Hrvatskih gradova opustješe: Crkve se zatvoriše: “Mogu šta hoću”! I, ko grom iz vedra neba, među narod padne riječ: “Ova kriza, gora je od ratne 1991.! Mogu kako hoću”!

Odkud ti pravo, tebi, koji si sjedio u toplim sobama, dok su djeca Hrvatska ginula, tebi koji si sjedio po skupim restoranima dok je. Vukovar gladovao, dok. Je Kata Šoljić u more umjesto na grobove, suze prosipala, Tebi, koji si bio samo kritičar, odkud tebi pravo da spominješ svetinju tu svetu godinu, u kojoj smo stvorili ono što danas imamo?Tko je tebi to pravo dao? Da, reći ćeš, narod na izborima: možda si u pravu, jer vjerovao ti je naivni narod napaćeni, jednako tako kako ti i danas vjeruje:Prosipaš strah, paniku, prosipaš nezadovoljstvo, nezaposlenost, majke plaču jer su djeca ostavila ognjišta, želeći bolji život!

Tko te je ovlastio da spominješ Franju Tuđmana, kojeg si iz zaleđa Brisela, koji ti danas pomaže da uništiš Hrvatsku, pljuvao? Kani se ratnih godina Andrej! Kani se vlasti, jer narod će presudit:prevario si Hrvatsku! Tu smo, da popravimo ono što si uništio, i da ti ne dopustimo da uništavaš dalje, da prodaš naše šume, naše vode, Judi za škude Andrej! Ostani tamo, gdje si ratovao: to ti najbolje ide: sjedni u zrakoplov,i odleti, a Hrvatsku pusti Hrvatima!

Idemo. Domoljubi, da vidim tko će se usudit ovo podijelit: NE BOJTE SE! Krist je tako rekao!

Izvor: Facebook,Autor: Zvonimir Trus

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button