Domovina

Policija o prosvjedu u Zagrebu: ‘Bilo je više tisuća građana…’

Policija ne komentira i ne iznosi podatak o broju okupljenih, no možemo reći da je bilo više tisuća građana koji nisu svi bili i Zagreba nego i iz iz drugih mjesta.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Davor Posilović u nedjelju je dao izjavu za medije nastavno na jučerašnji veliki prosvjedni skup protiv COVID-potvrda na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

– Trenutno se utvrđuje organizator okupljanja i provode se izvidi zbog utvrđivanja okolnosti organiziranja ovog neprijavljenog prosvjeda. Točke okupljanja bile su na Trgu žrtava fašizma i na Trgu Franje Tuđmana, a središnji događaj bio je na Trgu bana Jelačića. 

Policija ne komentira i ne iznosi podatak o broju okupljenih, no možemo reći da je bilo više tisuća građana koji nisu svi bili i Zagreba nego i iz iz drugih mjesta, kazao je na početku Posilović koji je rekao da težih incidenata nije bilo, ali da je “došlo do određenog verbalnog i tjelesnog napada na pripadnika jedne medijske kuće, rekao je  referirajući se time na napad na RTL-ovog novinara Gorana Latković.

Cijelo obraćanje ZA MEDIJE možete vidjeti OVDJE.

Prosvjed je prošao bez drugih incidenata, rekao je

– Nakon središnjeg dijela prosvjeda na Trgu bana Jelačića, određeni je broj prosvjednika upućen ispred zgrade HRT-a, a policijski službenici su bili na navedenoj lokaciji i spriječili bilo kakve radnje koje bi bile suprotne zakonu, uključujući i neovlaštene ulaske u prostorije HRT-a. Nije došlo do policijske intervencije, rekao je Posilović.

Upitan zašto policija nije spriječila prosvjed koji nije bio prijavljen i zbog toga je bio nezakonit, Posilović je kazao da s obzirom na to da nije bio prijavljen, nije bilo ni organizatora skupa.

– Mi raspolažemo s određenim saznanjima i indicijama i u tijeku su mjere da se taj organizator ili više njih kriminalistički obradi, rekao je Posilović.

Potvrdio je da je na prosvjedu zapaljena zastava HDZ-a, a rekao je i da je policija spriječila teže incidente.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button