Domovina

Milanović: Plenković je izdajnik, to je sadistička izdaja!

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. 

Nakon svečane promocije predsjednik je dao izjavu za medije.

Najprije se Milanović obrušio na ministra obrane Marija Banožića, koji se nije pojavio na svečanoj promociji vojnika.

“On je trebao doći ovdje. Na vrhu je vrhovni zapovjednik, a ministar je tu drugi.

Trebao je biti tu”, kazao je Milanović, nakon čega je najavio da će se sljedeće godine događaj organizirati drugačije, budući da većina prisutnih satima stoji na velikim vrućinama.

O Schmidtu

Snimka zaslona

“Mislim da će sljedeće godine to biti riješeno. Ako HDZ da novac, ako ne, naći ću ja privatne sponzore”, kazao je predsjednik.

Komentirao je i predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, koji je poslao diplomatsku notu hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu zbog izjava predsjednika Milanovića, koji je u više navrata govorio kako je Schmidt nelegalni predstavnik, budući da ga nije potvrdilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

“Radi se o čovjeku koji je tamo ilegalno, koji se drzne reagirati na ono što ja kažem i koji ne želi koristiti svoje dvojbene ovlasti”, kazao je.

Milanović je zatim kazao kako je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini dužan provesti odluku Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić.

“Ja sam to rekao tim ništarijama. A Plenković je izdajnik”, poručio je predsjednik te dodao kako se radi o hladnoj, ciničnoj i sadističkoj izdaji.

“Ovo je izdaja, ovo je hrvatska politička tragedija, Plenković sramoti Hrvatsku“, kazao je.

O BiH

Osvrnuo se zatim na odluku Europskog vijeća, koje je u četvrtak odlučilo dodijeliti kandidatski status Ukrajini i Moldaviji. 

“Ono što je u četvrtak usvojilo Europsko vijeće je takav bezobrazni cinizam. I Plenković se još time hvali.

Jesmo pročitali što piše unutra? Kad će BiH dobiti status kandidata? Kada ispuni ono što ne može učiniti, znači nikada. Ali to nekima očito odgovara.

Naravno da ne žele mijenjati izborni zakon, na izborima žele pokrasti”, rekao je, nakon čega je nastavio u istom ritmu.

Grlić Radman, pa taj frajer se outao, rekao je da disfunkcionalna država, a tamo je išao na svadbe, ne može u EU? A što je s Ukrajinom?

Ukrajina je funkcionalna država? U kameru HTV-a taj princ iz kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca maznute u privatizacije objašnjava da je BiH u stvari zapravo hrpa smeća i da se Plenković bori za njih.

Ukrajina i Moldavija su bolje od BiH? Uvjeti se postavljaju o izbornoj reformi, što to njima znači? To je jedan hladni, sadistički cinizam.

Grlić Radman bi radio u kotlovnici da ga nisam poslao za ambasadora u Budimpeštu.

Sramoti nas taj tip”, rekao je, dodajući da je ovo “hrvatska politička tragedija”.

Optužio je zatim Plenkovića da “stalno laže”.

“A meni Plenković nešto priča koliko je uvjeta moja Vlada ostavila za Schengen, i laže. Taj čovjek stalno laže, to su te udbaške metode laganja. Kakve veze to ima”, kazao je.

Nastavio je s paljbom na račun Plenkovića i Grlića Radmana.

“Te ljude treba dočekati paradajzima. Sram me je, umirem od stida, a ne bih trebao”, kazao je, nakon čega je pohvalio poteze slovenskog predsjednika i premijera u vezi BiH. 

“Ovo što su Slovenci napravili je džentelmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zamjeram što šute. Nemaš pravo šutiti. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih…”, kaže.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button