Domovina

DARIJO ŽEPINA: UDRUGE CIVILNOG DRUŠTVA KORIŠTENE SU ZA IZGRADNJU POLITIČKE PLATFORME MOŽEMO!

Predstavnici Izbornog stožera kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba Miroslava Škore na današnjoj konferenciji za medije na zagrebačkom Zrinjevcu objavili su podatke o financiranju tzv. udruga i instituta povezanih s čelnim ljudima platforme ‘Možemo!’.

“Budući da se nitko iz platforme ‘Možemo!’ nije očitovao na naš poziv da objave podatke o financiranju to umjesto njih činimo mi. Ljudi koji se kriju iza Tomislava Tomaševića; Rade Borić, Sandre Benčić i drugih nisu nikakva mlada skupina entuzijasta koja donosi promjene već dobro organiziran skupina koja već deset godina isisava na najgori mogući parazitski način naše novce, novac poreznih obveznika”, istaknuo je Darijo Žepina, glavni tajnik Domovinskog pokreta. Mateja Jozeljić, glasnogovornica Izbornog stožera Miroslava Škore, tom je prilikom iznijela podatke o udrugama povezanim s čelnim ljudima platforme ‘Možemo!’ koje su iz gradskog i državnog proračuna dobile preko 212 milijuna kuna, iako to nije konačna brojka budući informacije i dalje pristižu, a o svim novim saznanjima nastavit će pravodobno izvještavati javnost.”Iz ovih podataka razvidno je da su aktivisti okupljeni u platformi ‘Možemo!’ samo glumili predstavnike civilnog društva. Oni su zapravo cijelo ovo vrijeme imali jasnu političku agendu i koristili su udruge civilnog društva kao sredstvo financiranja svojih političkih ciljeva”, naglasio je Žepina. Ovom prilikom pozvali su i sve institucije Grada Zagreba, sva državna tijela RH da javno objave sve podatke o uplaćenim iznosima na račune te, kako su istaknuli, interesne hobotnice tzv. Udruga, lažnih instituta, vezanih uz vođe i kandidate ‘Možemo!’.

Dodatno, još jednom su pozvali Tomislava Tomaševića i druge čelnike platforme ‘Možemo!’ da javnosti podastru podatke i javno prezentiraju izvješća, kvantificiraju sve koristi njihovog djelovanja za civilno društvo i odgovore na sljedeća pitanja:

1. Koliko su udruge kojima su oni bili ili jesu na čelu, u razdoblju od 2012. do danas ukupno primile novca od Grada Zagreba, a koliko od ministarstava i institucija vezanih uz državni proračun? Od kojih sve i koliko točno?

2. Koliko je točno od tog novca ukupno isplaćeno svakome od njih pojedinačno i to za plaće, honorare, putne naloge? 3. Koliko je ukupno od tog novca završilo kod Tomislava Tomaševića osobno? Kolika mu je bila plaća kao profesionalnom aktivistu, primjerice u tzv. Institutu za političku ekologiju? Jesu li, kako smo obaviješteni, njegova plaća, honorari i putni nalozi višestruko prelazili mjesečni iznos plaća kirurga, profesora, radnika koji, za razliku od njega, uistinu rade teške, naporne i odgovorne poslove?

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button