Domovina

Ivan Penava: Zahtijevam od ministra Banožića da podnese ostavku!

Kao predsjednik Domovinskog pokreta zahtijevam od ministra Maria Banožića da podnese hitnu neopozivu ostavku.

Vojna izviđačka letjelica od minimalno 4 tone koja se nakon tisuću kilometara putanje kroz NATO-ov zračni prostor strmoglavila na područje glavnog grada države članice NATO-a, i to gusto naseljenog grada od 777.000 stanovnika, ne zahvativši stambene zgrade i brojne ljudske žrtve, znak je da je hrvatsko nebo sinoć čuvao još jedino sam Bog.

Vjerujem da će se sada konačno i javno otvoriti bolno pitanje efikasnosti europskog protuzračnog štita. A devastacija i trajna nesposobnost za strateško ulaganje u Oružane snage RH nedopustiv je krimen kojemu smo sada vidjeli tek – najblaži mogući ishod.

Ne sumnjam ni u motiviranost ni u spremnost profesionalnog hrvatskog vojnika. No sve dosadašnje vlade, pa tako ni ova, nisu bile sposobne osigurati adekvatno opremanje i modernizaciju Hrvatskih Oružanih snaga.

Kao predsjednik Domovinskog pokreta zahtijevam od ministra Maria Banožića da podnese hitnu neopozivu ostavku. Hrvatskom narodu moramo osigurati sigurnost i povjerenje u instituciju Oružanih snaga RH i ministarstvo obrane. Hrvatskoj vojsci dužni smo obnoviti pobjednički duh koji je upisan u same temelje hrvatske suverenosti.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button