Domovina

Thompson: Danka Derifaj je zastrašila moju maloljetnu djecu, zbog toga će odgovarati!

RTL se uporno poziva na odgovor policije na novinarske upite o prijavi provale u dom obitelji Perković, u čiji je dom, podsjećamo, RTL-ova novinarka Danka Derifaj provalila, dok su u kući sama bila maloljetna djeca jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Uredništvo Facebook stranice Marka Perkovića Thompsona ističe da RTL, ali i pojedini mediji pri tome zaboravljaju pojasniti da se je na poziv supruge Marka Perkovića, policija odazvala te izišla na teren, a budući da su Danka Derifaj, njezin snimatelj i Branko Miodrag već pobjegli, pa ih policija nije niti mogla zateći na terasi Marka Perkovića Thompsona.

“Oni su dali izjavu zatečenog stanja koja glasi: “Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po SLUŽBENOJ DUŽNOSTI”.

Nakon pregleda video nadzora i obavljenih razgovora, policija je Marka Perkovića, a kako bi zaštitio sebe i svoju obitelj uputila u njegova prava i u Kazneni zakon o narušavanju nepovredivosti doma i poslovnog prostora, a to je kako djelo iz stavka 1. članka 141. Kaznenog zakona PROGONI SE PO PRIJEDLOGU, a ne policija po službenoj dužnosti, što je Marko Perković uz pomoć svog odvjetnika i napravio, a protiv onih koji su izvršili nepovrjedivost njegovog doma, podnio je kaznenu prijavu”, ističe uredništvo u svojoj objavi, podsjećajući da je Derifaj “grubo povrijedila nepovredivost doma Marka Perkovića kada je neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušla u ograđeni dio njegovog doma i isprepadala njegovu djecu”.

Podsjetimo, novinarka RTL-a Danka Derifaj s Thompsonovim susjedom Brankom Miodragom i snimateljem, ušla je u dvorište obitelji Perković gdje je, kako je napisala na Facebooku, ”bila na novinarskom zadatku od javnog interesa”, zanemarujući što su u kući bila sama maloljetna djeca i prethodne sudske presude o imovinsko-pravnom sporu.

Njihov su pohod zabilježile i kamere:

Nepovredivost doma jedna je od najvećih vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske. Po Kaznenom zakonu, kaznena djelo iz članka 141. koje se odnosi na narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora te iz članka 144. vezano uz neovlašteno slikovno snimanje, progone se po prijedlogu ili privatnoj tužbi oštećene strane – što znači ukoliko oštećenik podnese prijedlog za kazneni progon, a ne po službenoj dužnosti.

Temeljem navedenog, odvjetnik Davorin Karačić zaštitio je Ustavom RH zajamčena prava Marka Perkovića Thompsona. U Splitu je u ponedjeljak Marko Perković podnio kaznenu prijavu te prijedlog za kazneni progon protiv osoba osumnjičenih da su na štetu njega i njegove obitelji počinili kaznena djela iz članka 141 i 144 Kaznenog zakona koji se odnosi na “narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora”.

Prošlog je ponedjeljka i odvjetnik Marko Višić poslao je medijima dokaze o vlasništvu kuće i terase u koju je provalila RTL-ova novinarka Danka Derifaj.

Hoće li RTL-ova novinarka završiti u zatvoru ostaje nam vidjeti vjerojatno tek za nekoliko godina kada će vjerojatno ovaj spor biti završen.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button