Domovina

VIDEO Policija pregleda snimke s prosvjeda ‘Festival slobode’:‘Locirati, identificirati, uhititi, …‘

Zbog Festivala slobode održanog u subotu u središtu Zagreba, policija koja je prosvjed osiguravala sada pregledava snimke da utvrdi jesu li se mjere kršile, piše Dnevnik.hr.

Policija je događaj snimala, a danas su nam potvrdili da će se provođenjem izvida i analizom foto-video i audio-dokumentacije prikupljene tijekom osiguranja ovog javnog okupljanja u smislu odredbi Zakona o javnom okupljanju utvrditi moguća prekršajna odgovornost organizatora i voditelja.

Prijete im kazne od 500 do 80.000 kuna – ovisno o prekršaju, ali i odgovornoj osobi.

Nakon što su roditelju koji je odbio da njegovo dijete nosi nepotrebnu masku gotovo fašistički zaprijetili da će mu oduzeti dijete, zastrašivanja prema onima koji se usude drugačije misliti se i dalje nastavljaju. Pitanje je samo gdje je ta granica kada će većina građana reći DOSTA!

”Europom bukte prosvjedi protiv epidemioloških mjera, bukte festivali slobode, pa i kod nas. Ne želim ovdje suditi niti osuditi, samo pokušati razumjeti ovaj fenomen… Naime, pandemija COVID-a pokazuje da ljude ne zanima tek goli život, već život u punini. Sve mjere usmjerene su na očuvanje golog, biološkog života, a društveni i svaki drugi koji u sebi nosi riječ smisao bačen je u stranu. To nije život dostojan leminga, pardon čovjeka, i ljudi su spremni prihvatiti rizik zaraze, pa i smrti, bilo sebe ili svojih bližnjih.

Vlast se tako brine za naš goli život. No goli život imaju i zatvorenici po zatvorima, imaju ga i životinje u zoološkom vrtu, ali to nije život, već tek goli život, puki biološki život, bez dodira, bez poljupca, bez zagrljaja, druženja, u krajnjoj liniji bez smisla iznad puke biološke opstojnosti. ” naveo je Ivica Šola u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button