Izbor uredništva

Stoji li Krešimir Macan iza prljavih napada HDZ-a na Karolinu Vidović Krišto ?

Kome vjerovati: Karolini Vidović Krišto ili bivšem glasnogovorniku Ive Sanadera!?Stoji li iza svega ”PR stručnjak” i ”nezavisni analitičar” Krešimir Macan?

Prije nekoliko dana bivši glasnogovornik Ive Sanadera i trenutni državni tajnik Mladen Pavića je u Glasu Slavonije ustvrdio da mu je trenutna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto 2011. godine nudila mito kako bi izgradila trgovački centar Kaufland u Vukovaru. Naravno, Pavić za ove tvrdnje nije ponudio nikakve dokaze .

Na ove izjave je odmah reagirala i Vidović Krišto koja je istakla da je to čista izmišljotina i laž i najavila podizanje kaznene prijave protiv državnog tajnika Mladena Pavića zbog klevete, ali i protiv Andreja Plenkovića, i nećaka Vladimira Šeksa, izvjesnog Bojana Divjaka, koji je direktor Glasa Slavonije i Novog lista.

Svojevremeno je Mladen Pavić bio bliski suradnik Ive Sanadera i njegov glasnogovornik a ove sadašnje izjave su na tragu već uhodanih HDZ-ovih obrazaca manipuliranja javnim masama koje kao da je osmislio Krešimir Macan . Jedan od drugih manipuliranja su lažne ankete koje se redovno prikazuju na nacionalnim televizijama koje prikazuju navodni veliki rast HDZ-a te raznorazni ”nezavisni analitičari” a u biti itekako plaćeni stručnjaci… .

Upravo je Plenkovićev bliski suradnik tzv. nezavisni PR stručnjak Krešimir Macan među prvima u Hrvatskoj osmislio lažne ankete i „vanjske eksperte“, naravno navodno neutralne i objektivne, kako bi virtualnim statistikama s terena i mišljenjem za to plaćenih „stručnjaka“, stvorio nepostojeće političke trendove, a onda s tim istim podacima manipulirao širu javnost servirajući svoje statističke izmišljotine kao stručno i objektivno utemeljene. Sve te političke ankete o navodnoj popularnosti stranaka i procjene glasačkog tijela na izborima, koje su dolazile iz kuhinje Krešimira Macana, pokazale su se uvelike pogrešnim. Izborni rezultati su ih redovito demantirali. 

Uoči izbora 2009. Macan je za IDS razrađivao kampanju koja je bila usmjerena protiv „Ladonje“ i Plinija Cuccurina. S njime je tada u kampanji bio i Dragan Bagić, direktor odjela istraživanja javnog mnijenja u agenciji „Puls“ koja se bavi istraživanjem popularnosti političara i političkih stranaka. Upute pod nazivom „Komunikacijska strategija IDS-a” bile su uglavnom pravci napada na protivnike, a Cuccurina se tada nastojalo prikazati kao tajkuna koji dolazi s HDZ-ove strane.

“ Na portale treba plasirati frizirane online ankete, a sve u svrhu stvaranja dojma da je politička i izborna snaga Ladonje mala i da nema smisla tratiti glas na nju”, glasi hibridni prijedlog Krešimira Macana, u dokumentu njegove agencije Manjgura od 24. listopada 2008., označen s “povjerljivo”.Macan je čak predlagao i neke konkretne fraze koje o “poduzetniku koji koristi politiku kao svoj servis” i “čovjeku sumnjivih namjera” koje su kasnije, slučajno ili ne, u javni prostor plasirali navodno neovisni intelektualci i analitičari.

Upravo je prije 3 godine Krešimir Macan ušao u sukob sa Karolinom Vidović Krišto na HRT-u u kojem ga je ona pred cijelom hrvatskom javnosti potpuno razotkrila pa ove laži mogu biti posljedica upravo toga.

Karolina Vidović Krišto, posebno ako se udruži sa Mostom i Suverenistima, može biti ozbiljan problem za HDZ stoga ne iznenađuju ovi napadi i lažne optužbe .

Poslušajte kako je Krešimir Macan na javnoj tv pred velikim auditorijem i na javnoj HRT svojom reakcijom pljunuo u lice svojoj struci, vrijeđajući na najbahatiji mogući način jednu damu.(Kako je “macan postao, umjesto mačka lovca-mala lovina i nekulturni mali miš”?).Potpuno dezorjentirano i bez ikakve kontrole, Macan je izbacio sam sebe iz komunikacijskog takta , kao da je odjednom dobio “slom živaca”.Komunikacijski “ne/stručnjak” je pokazao svu raskoš svoje nekulture i to u javnom prostoru…

Iako je u skandaloznom istupu u emisiji Otvoreno na HRT-u kada je na neviđen način uvrijedio saborsku zastupnicu Karolinu Vidović Krišto i nakon toga napustio emisiju, Krešimir Macan,tzv. komunikacijski “ne/stručnjak” je pokazao svu raskoš svoje nekulture i to u javnom prostoru ali i dalje je redoviti gost raznih emisija na javnoj televiziji koju plaćaju svi građani RH.

Način djelovanja Krešimira Macana je najbolje opisala upravo Karolina Vidović Krišto:

”Poslovni model gospodina Macana potpuno je jasan: putem laži i manipulacija omogućavati korumpiranim strukturama obnašanje vlasti s kojom se on, mediji, pravosuđe i političari, pljačkajući građane, bogate. Baš zato što Macan zarađuje milijune od proračunskih institucija, hrvatski učitelji žive na rubu egzistencije, građevinski radnici i zaposlenici u trgovini žive u siromaštvu, – ukratko, svi pošteni ljudi obespravljeni su, a oni koji se bave lažima i manipulacijama, pljačkaju te obespravljene i žive na visokoj nozi”, istakla je V. Krišto.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button