Izbor uredništva

Kako Plenković našim novcima plaća ”neovisne stručnjake”! Macanova tvrtka za angažman u HŠ-u mjesečno dobivala 30 tisuća kuna

U prepiskama izvučenim iz mobitela predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen u aferi Vjetroelektrane, naznačena je dobro plaćena uloga bivšeg ‘posebnog savjetnika za strateško komuniciranje’ premijera Andreja Plenkovića, Krešimira Macana o čemu smo već pisali. Podsjetimo, u porukama Jakupčić piše Marku Miliću, glasnogovorniku Vlade, da Macana i njegovu agenciju Manjguru angažiraju za PR po preporuci “znaš već koga”.

Tko je tzv. neovisni stručnjak i najpoznatiji medijski manipulator Krešimir Macan?

Krešimir Macan, bivši savjetnik Ivice Račana, Ive Josipovića, te premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji je s te dužnosti razriješen nakon što je Thompsonov nastup za Vatrene proglasio neuspjelim ustaškim državnim udarom sveprisutan je u tzv. ”mainstream medijima” te je postao sinonim za medijske manipulacije !

Upravo je Krešimir Macan među prvima u Hrvatskoj osmislio lažne ankete i „vanjske eksperte“, naravno navodno neutralne i objektivne, kako bi virtualnim statistikama s terena i mišljenjem za to plaćenih „stručnjaka“, stvorio nepostojeće političke trendove, a onda s tim istim podacima manipulirao širu javnost servirajući svoje statističke izmišljotine kao stručno i objektivno utemeljene.

Sve te političke ankete o navodnoj popularnosti stranaka i procjene glasačkog tijela na izborima, koje su dolazile iz kuhinje Krešimira Macana, pokazale su se uvelike pogrešnim. Izborni rezultati su ih redovito demantirali ali to nije sprječavalo medije da i dalje redovito u goste zovu Krešimira Macana. 

Tako je i nakon skandaloznog istupa u emisiji Otvoreno na HRT-u kada je na neviđen način uvrijedio saborsku zastupnicu Karolinu Vidović Krišto i nakon toga napustio emisiju, Krešimir Macan,tzv. komunikacijski “ne/stručnjak” je pokazao svu raskoš svoje nekulture i to u javnom prostoru ali i dalje je redoviti gost raznih emisija na javnoj televiziji koju plaćaju svi građani RH.

Svojevremeno je Igor Peternel komentirao i Macanovo gostovanje na N1 televiziji te je tada odlično opisao Macana:„Svi vi koji odmarate od ručka i gledate N1, kad čujete da je Plenković genijalan, mudar taktičar, smiren, savršen, muževan, zgodan, oduvijek karizmatičan i sexy za razliku od Mostovaca koji su užasni, divlji, ružni i ludi te naravno Hasanbegovića – kukavice koji šuti jer se boji goropadnog supermena … nemojte misliti da je gospodin Krešo Macan gay. Niti nesretno zaljubljen u premijera. On je samo PR-ovac, maskiran u neovisnog političkog komentatora koji je odlično plaćen!! I beskrajno zabavan u diletantskom spinanju!“

Problem je to , što Krešimira Macana ne plaća Plenković iz svog džepa ili iz proračuna HDZ-a već ga svi mi plaćamo tako što se izvlači novac preko javnih poduzeća a javni RTV servis mu služi za besplatnu promidžbu HDZ-a ali i samog Macana.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button