Dijaspora

ŠOKANTNO: Učiteljica natjerala prvašiće da nose pelene

ŠOKANTNO! Nekoliko švicarskih medija, uključujući tabloid 20 Minuten, izvijestili su o incidentu u osnovnoj školi Herrliberg južno od Züricha.

Prema njihovom izvješću, učiteljica je učenicima prvog razreda navukla pelene preko hlača. Roditelji su zgroženi njenim pristupom.

“Učiteljica je natjerala neku djecu koja su često htjela ići do toaleta da nose pelene preko hlača”, citirali su jednu majku prvašića.

“U zaštićenom prostoru poput škole, nikada ne bismo pomislili da je takvo ponižavajuće i sadističko ponašanje moguće”, nastavila je majka.

ŠOKANTNO
RODITELJI U ŠOKU: Učiteljica natjerala prvašiće da nose pelene

Navodi se da je školska uprava slučaj potvrdila u pismu roditeljima koje je dostupno novinama. Uprava objašnjava da je učiteljica samo htjela s djecom razgovarati o ponekad lošem ponašanju.i ometanju nastave čestim odlascima do toaleta.

“Kako bi slikom ilustrirala ono što je rečeno, učiteljica je spontano pomislila na usporedbu s pelenom”, rekla je uprava škole prema izvještaju blick.ch.

Nekim je učnicima ta metafora bila smiješna i zatražili su da im se dozvoli stavljanje pelena ako krše pravila. Međutim bilo je i djece kojima to nije bilo nimalo smiješno.

U međuvremenu je, prema riječima predsjednice škole Marion Bartels, pokrenuta istraga. Također bi trebalo razjasniti jesu li učenici doista dobrovoljno navukli pelene ili ne.

Đaci u RS ponovo u školskim klupama - Televizija K3

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
fenix-magazin.de

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button