Crna kronika

Urednik New York Timesa preminuo od srčanog udara dan nakon cijepljenja Modernom

Samo dan nakon što je uzeo pomoćnu injekciju Moderne COVID-19, urednik New York Timesa neočekivano je preminuo od srčanog udara.

“Ovo je Carlosova žena, Nora. S najvećom tugom moram podijeliti s vama da je Carlos preminuo sinoć od srčanog udara. Izgubila sam svog najboljeg prijatelja, a naša djeca su izgubila stvarno sjajnog tatu. Neko vrijeme ću biti isključena s društvenih mreža”, objavila je supruga Carlosa Tejade na svom Twitter računu 18. prosinca.

Samo dan prije toga, 17. prosinca, Carlos Tejada objavio je na Instagramu: “Dvostruko cijepljen. Pokrenut Janssenom, pojačan Modernom. Hej, Omicron: Udari me svojom mokrom njuškom.”

Urednik New York Timesa preminuo od srčanog udara dan nakon cijepljenja Modernom
www.crodex.net

Tejada je bio zamjenik urednika za Aziju Timesa, a prije je radio u The Wall Street Journalu. Živio je u Seulu u Južnoj Koreji, navodi se na njegovoj Twitter stranici.

Amerikance se potiče da uzmu treću injekciju cjepiva protiv COVIDA-19 jer se varijanta Omicron, za koju neki kažu da ima mnogo blaže simptome od prethodnih varijanti, brzo širi.

Napor da se cijepite i dobijete dopunsku injekciju predvodi Bijela kuća, koja je obećala da necijepljeno stanovništvo Amerike “čeka zima teške bolesti i smrti za vas, vaše obitelji i bolnice koje biste uskoro mogli preplaviti”.

Neki gradovi, poput Bostona i New Yorka, uveli su sustave putovnica za cjepivo, uglavnom onemogućujući necijepljenima sudjelovanje u javnom životu.

U međuvremenu, još uvijek ne postoji cjepivo koje je u potpunosti odobrila Uprava za hranu i lijekove (FDA) dostupno Amerikancima. Unatoč potpunom odobrenju FDA-e Pfizer’s Comirnaty 23. kolovoza, koji je predvodio mnoge mandate cjepiva na saveznoj i državnoj razini, ta verzija cjepiva i dalje je nedostupna u Sjedinjenim Državama.

Amerikanci su zaglavili s verzijama Moderninog cjepiva, koje je Tejada uzeo kao dopunsko cjepivo, i odobrenim Pfizerovim EUA cjepivom. Janssen cjepivo, koje je Tejada prvotno uzeo, nije dostupno u Sjedinjenim Državama.

Mnogi Amerikanci su ranije ove godine uzeli cjepivo Johnshon & Johnson s jednom dozom, ali američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prestali su preporučivati ​​to cjepivo zbog problema sa zgrušavanjem krvi.

CDC također upozorava na rizik od miokarditisa, upale srčanog mišića koja može dovesti do srčanog udara i smrti, nakon uzimanja cjepiva Moderna ili Pfizer.

Izvor: www.crodex.net / logicno.com / tennesseestar.com

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button