Vijesti

Počelo drugo polugodište: Učenici se vraćaju u školske klupe i dalje sa maskama

Danas počinje drugo polugodište. Danas se vraćaju učenici viših, a za tjedan dana i oni nižih razreda. Iako su sva istraživanja pokazala da maske nemaju nikakvu svrhu u cilju suzbijanja epidemije te štete djeci i otežavaju nastavu ,u nižim razredima – maske su obvezne u zajedničkim prostorijama škole, a za učenike viših razreda – čak i kada je moguće održavati propisani razmak.

Zaposlenici škola moraju imati COVID potvrdu iako je dokazano da cjepivo gotovo uopće ne štiti od zaraze sa Omikronom . Oni koji je nemaju, trebaju se testirati dva puta tjedno. Nijedna županija nije zatražila prelazak svih škola na online nastavu, no njih desetak ipak će raditi prema tom – takozvanom C-modelu. Među njima je zadarska strukovna škola.

– Svi smo mi svjesni da su naši učenici, njih tisuću koji bi trebali ući u ponedjeljak kroz ova vrata protekla dva tjedna feštalo, veselilo se bili su u uvjetima koji nisu bili epidemiološki. Međutim više od 60% su putnici i dakle njih 500-600 bi sutradan putovalo ovim prigradskim i gradskim autobusima zajedno sa našim građanima, starijim osobama. To je bio temeljni razlog zašto smo išli na temeljnu ovu odluku, istaknuo je za HRT Tihomir  Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Zadar.

– Nastavnici koji nisu cijepljeni se i dalje moraju testirati. Mi imamo organizirano testiranje ovdje u školi tako da neće biti nikakvih problema, rekao je Tomislav Milek, ravnatelj OŠ Lovre pl. Matačića, Zagreb.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button