Domovina

Miro Bulj: Ovo je prevara HDZ-a pod krinkom zaštite od bolesti…

Na burnom saborskom zasjedanju, tankom HDZ-ovom većinom izglasane su izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Miro Bulj nazvao je Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prevarom pod krinkom zaštite od bolesti.

– Ovom prilikom bi kazao narodu da su donedavno govorili da COVID potvrde neće biti potrebne, preko noći su ih uveli bez dvotrećinske većine, protuzakonito. Ovim zakonom ubijate demokraciju, ugrožavate prava i slobode. Pozivam građane, izađite i potpiše referendum – kazao je Bulj.

– Svi znamo da on može dobiti COVID potvrdu bio cijepljen ili testiran isto kao što mu je gospodin Capak otpisao izolaciju kad je trebao vladajućima dići ruku – rekla je Marija Selak Raspudić govoreći o Hrebaku.

Sandra Benčić navela je kako oni pozivaju na cijepljenje i podržavanje mjera, ali ne mogu pristati da većina samostalno donosi odluke. – Suočeni smo s dva ekstrema. Jedan je što govori kolega Bulj i njegovi kolege koji se protive cijepljenju i mjerama, smatramo to neodgovornim. S druge strane, imamo HDZ. Trebamo imati borbu za vladavinu prava, ne možemo odbaciti ustavne vrijednosti jer smo suočeni s pandemijom – rekla je.

– Ono što smo mi ponudili na referendumu ono je što i vi zagovarate. Vi ste političke kukavice koje se skrivaju iza teških riječi – odgovorila je Selak Raspudić.

– Dokazali ste još jednom da ste HDZ u starkama. Držite se skuta Plenkovića i Stožera – odgovorio je i Nino Raspudić.

Anka Mrak-Taritaš rekla je da “nešto što krene ukrivo, ne može završiti dobro”.

– Došli ste pred zid. U Hrvatskoj je umro grad veličine Makarske. Upozoravali smo vas, da je nacija procijepljena ne bi razgovarali o potvrdama. U parlament ste došli prekasno, trebalo je doći prije godinu dana – ustvrdila je u poruci HDZ-u i vladajućima.

– Iskustvo pokazuje da vlade diljem svijeta često izazivaju više štete, nego koristi – kazao je Stephen Nikola Bartulica te naveo kako je broj umrlih visok jer rizične skupine nisu u dovoljnoj mjeri cijepljenje. – Vidimo da smo na vrlo skliskom terenu. Domovinski pokret bit će protiv zakona, zakašnjela je ova rasprava – naveo je. –

Odluke mora donositi dvotrećinska većina da je vi sa svojom kompromitiranom većinom ne može na ovakav način – rekao je Grmoja, a potom ga je Jandroković prekinuo i dao mu treću opomenu.

– Ovo je pokazatelj koliko se boje referenduma, pozivam vas sve da izađete i da kažemo dosta – nadodao je Grmoja, a Jandroković ga je pokušao stišati.


– Jedan od najsramotnijih dana u Saboru ikada je danas i vi ćete do kraja uniziti ovaj Sabor i legalizirati protupravno nasilje – rekla je Selak Raspudić te također dobila već treću opomenu. Treću opomenu dobio je i Marin Miletić.

– Ovo neće završiti sutra, ovo će trajati. Ovo je opaka bolest kao što su i opake namjere naših kolega da se dokopaju političkih poena – rekao je Milorad Pupovac.

– Od vas sam očekivao glas razuma, a ne laži – poručio je Božo Petrov Pupovcu. Jandroković ga je pokušao prekinuti te mu dodijelio dvije opomene. Selak Raspudić ustala je, no Jandroković ju je upozorio da mora sjesti. – Iznesite me van! – uzviknula je te nastavila govoriti uz Jandrokovićevo negodovanje.

Krešo Beljak naveo je kako je “zgrožen raspravom i ponašanjem”. – Čudim se vama što niste reagirali i pozvali stražu – poručio je Jandrokoviću.

– Da ste vi iz HDZ-a krivi za ovo jeste – dodao je. Jandroković mu je zahvalio te naveo

kako je “malo smirio strasti”. Izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prihvaćene su u Saboru tankom većinom.

Uoči današnje sjednice, na Markovom trgu od 8 sati okupljeni su prosvjednici koji se protive cijepljenju djece. Više o tome pročitajte ovdje.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button