Svijet

Šok u Njemačkoj: Djeca cijepljena pogrešnim cjepivom

Pravi šok vlada u Njemačkoj nakon što je Centar za cijepljenje u okrugu Olpe u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija priznao da je nekoliko djece cijepljeno pogrešnim cjepivom.

Naime, umjesto BioNTech/Pfizer cjepiva koje je Europska agencija za lijekove EMA odobrila za korištenje kod djece od 5 do 12 godina starosti i koje je jedino odobreno za upotrebu u toj dobi, djeca su cijepljena Moderninim cjepivom Spikevax.

Da stvar bude gore, upravo to cjepivo u mnogim je zemljama zabranjeno ili je njegova primjena suspendirana za sve mlađe od 30 godina, negdje i potpuno.

Prema prvim informacijama djeca srećom nemaju težih nuspojava, no roditelji su svejedno uznemireni i prijavili su incident policiji.

U Centru za cijepljenje, pak, ističu kako su svi roditelji čija su djeca primila krivo cjepivo obaviještena i kako se čini da drugih slučajeva nema. Kako je došlo do pogreške pokazat će, valjda, istraga.

Poznato je da djeca do sada nisu uopće bila ugrožena skupina što se tiče Covid 19 te nisu imali značajnije simptome pa se postavlja pitanje opravdanosti cijepljenja djece sa bilo kojim cjepivima?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button