Svijet

Salvini: Kakvo je to suđenje kad zovu Richarda Gerea da svjedoči protiv mene?

MATTEO SALVINI, vođa desne Lige, kazao je da suđenje protiv njega zbog zabrane uplovljavanja migrantskog broda u pomorsku luku 2019., nije ozbiljno jer je dopušteno glumcu Richardu Gereu da bude svjedok.

Salvini, koji je u vrijeme spornog događaja bio ministar unutarnjih poslova, pojavio se u subotu na drugom ročištu u Palermu.

Sud je odobrio popis svjedoka, a među njima su bivši talijanski premijer Giuseppe Conte, drugi talijanski političari, ali i glumac Richard Gere, koji je tada boravio u Italiji i pridružio se španjolskoj nevladinoj organizaciji Proactiva Open Arms.

Ta je nevladina organizacija upravljala spasilačkim brodom, a Gere je sudjelovao u dostavljanju hrane migrantima na palubi.

Pitam se je li normalno da u godini Covida tužite ministra koji je branio granice vlastite države. Tko će se odužiti Talijanima za novac potrošen na ovaj politički proces? Recite mi koliko je ozbiljno suđenje na koje dolazi Richard Gere iz Hollywooda kako bi svjedočio koliko sam ja zbilja loš .Ponosan sam što sam obavio svoju dužnost i obranio naše granice! Držim glavu gore, uvijek . kazao je Salvini.

Gere će svjedočiti o uvjetima na brodu?

Iz udruge Proactiva Open Arms poručili su na sudu da bi Gere mogao izravno posvjedočiti o uvjetima na brodu, kojemu nije dozvoljavan pristanak na talijanski otok Lampedusu 19 dana, nakon čega su tužitelji naredili evakuaciju putnika.

Za sada nije jasno hoće li se Gere osobno pojaviti na sudu.
Salvini, koji je dobrim dijelom stekao popularnost zbog protivljenja imigraciji, kazao je da je samo ispunjavao svoju ministarsku dužnost.

“Obrana granica, sigurnosti, časti i digniteta zemlje nisu samo dužnosti ministra, već svakoga”, kazao je.

“Nadrealno je da mi se sudi zbog obavljanja dužnosti”, dodao je.

“Španjolski brod koji odbija otići u Španjolsku čini prekršaj”, smatra Salvini.

Salvini, koji je optužen za otmicu migranata, mogao bi dobiti do 15 godina zatvora, ako bude osuđen, a u tom slučaju ne bi mogao više biti na ministarskom položaju.

salvini

Iduće ročište zakazano je za 17. prosinca.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
poskok.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button