Izbor uredništva

OTVORENO PISMO “MLADOM PODUZETNIKU” FILIPU MIHALIĆU!!!

Da se mene pita, ja bih Filipu Mihaliću uručio Zlatnu Kunu (Zlatni Euro? ) za poduzetnika godine i gledao da ga kroz koju godinu stavim za ministra gospodarstva!

Vjerojatno ne znaš tko sam jer živimo u različitim svjetovima, ali možda si čuo za onog “kontroverznog” vjeroučitelja koji je jajima gađao središnjicu HDZ-a, dolazio stožerašima i ministrima na vrata, arlaukao po trgovima protiv mjera…

E, to sam ti ja.

Ne brini, do prije par dana ni ja nisam imao pojma tko si ti, dok mi dnovinari nisu otkrili da si 24-godišnji klinac koji je zaradio milijune na “lažnim” testovima pa te sada zbog toga odreda svi razapinju…

Jer testovi na kojima je milijune zaradio nosač Kolindinih šarenih cekera Tomislav Madžar su valjda – pravi?

Bilo kako bilo, ispada da si ti svaki dan na testovima spremio cca 100.000 dolara u džep strižući ovce – koje nitko nije tjerao da uđu u tor / stanu u red za kupnju testa i guraju si ga u sve moguće tjelesne otvore – dok sam ja svoju obitelj doveo do ruba egzistencije trudeći se ovcama objasniti da je to profiterska prevara.

Mene su ti isti dnovinari razapinjali tada, koji tebe razapinju sada. Istinabog, ti si se za razliku od mene fino okoristio… Ja vozim istu Fiat Pandu i pitam se kako ću ove godine s njom uspjeti proći tehnički, a ti se pitaš hoćeš li danas Lamba ili G-Wagon.

Ali to je nebitno, ja nisam čovjek koji je ljubomoran na tuđi uspjeh. Upravo suprotno.

Sada, kada ti svi psuju mater i ćaću jer su “prevareni”, ja ti želim pružiti javnu podršku!

Već s 24 godine znati ne samo da sitnozubu stoku treba šišati, već i kako to odraditi za tolike pare, jest očiti znak društvene inteligencije kakvu ja ne mogu zamisliti ni sa svojih 37, a kamoli kada sam bio tvojih godina! Tada sam diplomirao prvi u generaciji i naivno mislio da me to čini facom.

Danas, nešto stariji i mudriji, odgovorno tvrdim:

Ti si Filipe faca!

Da se mene pita, ja bih ti uručio Zlatnu Kunu (Zlatni Euro? ) za poduzetnika godine i gledao da te kroz koju godinu stavim za ministra gospodarstva!

Istina je da mi godine idu, a da sam još uvijek naivni papak koji vjeruje u najneisplativiji projekt – ljude… ali polako učim.

I kada ćeš ulaziti u idući poslovni projekt, sjeti me se.

Volio bih učiti od mladog, bistrog čovjeka koji shvaća kako ova država i ovaj narod funkcioniraju…

Drž’ mi se, legendo!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button