Domovina

To što se umjesto brzih antigenskih testova koriste PCR testovi je najveća pljačka u povijesti

Za razliku od PCR testova, brzi antigenski testovi su jeftini (koštaju između 5 i 20 kuna, ovisno o proizvođaču), BRZI I VRLO POUZDANI za otkrivanje osoba koje su potencijalno zarazne. To danas zaključuje BBC, a originalnu studiju možete naći ovdje .

Odluka da se samo PCR testovi priznaju za dijagnozu, ili da je brze antigenske testove potrebno potvrditi PCR-om rezultat je lobiranja pandemijskog marketinga koji se trudi osigurati dodatne prihode za industriju pandemije i morala bi postati predmet istrage nadležnih službi.

To što se umjesto brzih antigenskih testova koriste PCR testovi je najveća pljačka u povijesti
www.crodex.net

U zadnjih godinu i pol dana u Hrvatskoj smo samo za PCR testove platili preko dvije milijarde kuna (što iz proračuna, a što građani izravno iz svog džepa). Da smo umjesto PCR testova radili antigenske testove uštedjeli bi najmanje 95% tog iznosa i sada imali oko dvije milijarde kuna s kojima bismo mogli riješiti velik broj problema u državi.

No mi ipak i dalje svaki dan plaćamo 4-5 milijuna kuna za druge najskuplje PCR testove u Europi (samo Luksemburg plaća veću cijenu po testu od nas). To je najveća pljačka u povijesti koja se i dalje odvija svima nama pred očima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button