Izbor uredništva

Plenković osuđuje diskriminaciju LGBTQ osoba, a istovremeno najavljuje diskriminaciju necijepljenih

Ljudi se više ne dijele na lijeve i desne, vjernike i nevjernike, obrazovane i neobrazovane itd. – nego na one koji su shvatili prevaru i na one koji ju još ne vide.

Čitajući nekidan dnevne novosti, za oko mi je zapeo članak u kojem Hrvatski premijer Andrej Plenković najoštrije osuđuje navodno nasilje za vrijeme Pride povorke u Zagrebu. Pročitajte što kaže o LGBTQ osobama, a onda usporedite što kaže o osobama koje se ne žele cijepiti eksperimentalnim cjepivima za Covid-19. piše Daniel Klaić za portal Logično.com

Prvo da kažem, to navodno nasilje na ovogodišnjem Prideu je bilo minorno, radilo se o par manjih sukoba, nekoj curi su uzeli duginu zastavu i nekog dečka su navodno gurnuli/udarili. Takvu količinu nasilja možete pronaći u bilo kojem noćnom klubu petkom ili subotom navečer. Ali je zato policija promptno reagirala, i zamislite čak su uhapsili dvoje maloljetnika jer su počinili verbalni delikt – nešto su vikali, ali zar se zbog verbalnog izražavanja stavova hapsi maloljetnike u demokraciji?

Pogledajmo što Plenković kaže u članku koji je objavila HINA a prenijeli su domaći mediji.

Citati: „Smatram da je to nedopustivo i da je Hrvatska slobodna zemlja – svatko treba biti ono što je i treba poštovati ljudska prava, manjinska prava svih manjina, uključujući i seksualne manjine.“

“Nikome nešto nametati, ali ako ima drukčijih, poštuj ih, oni isto imaju svoju slobodu, svoj izbor i odabir. Moramo graditi društvo koje je uključivo to je najvažnija stvar, ne vidim zašto bi uopće bilo drukčije.”

Kako lijepo zvuče ove riječi, zbilja, nemam što dodati. Slažem se sa svime.

Međutim problem je u tome što je taj isti Andrej Plenković, samo nekoliko dana ranije, objavio kako planira necijepljenim osobama zabraniti ulazak u šoping-centre i bolnice!

A tri dana nakon toga, pušten je u javnost skandalozni probni balon, navodno anonimnog izvora iz Vlade, koji tvrdi da od jeseni bez Covid-certifikata se više neće moći – NIGDJE (!) Odnosno certifikat će trebati za sve prostore u kojima je trenutno potrebna maska. To uključuje i javni prijevoz i supermarkete sa hranom.

Znači to nije diskriminacija? Nekome ne dopustiti ulazak u šoping centar ili u supermarket da kupi hranu, samo zato jer ne želi u svoj krvotok ubrizgavati kemijski koktel koji sadrži RNA tehnologiju, koja dokazano može mijenjati naš DNA, za koju ne postoje nikakve dugoročne studije o sigurnosti, koja ima samo privremenu dozvolu za upotrebu i koju proizvodi firma sa debelim kriminalnim dosjeom (Pfizer je višestruko osuđivan za podmićivanje doktora i laganje o svojim lijekovima)

Govori se čak i o ukidanju zdravstvene zaštite za necijepljene (!) A što ćemo onda sa pušačima, alkoholičarima ili pretilim osobama? Hoćemo li i njima ukinuti zdravstvenu zaštitu?

Pa tko je tu lud? I gdje je sad nestalo uključivo društvo i poštovanje tuđih sloboda?

Zamislite što bi se desilo kad bismo mi ovdje sada zatražili da se zabrani ulazak u šoping centre LGBTQ osobama jer npr. šire virus HIV-a? Hoćemo li onda uvesti certifikate za takve osobe da dokažu da nemaju taj virus? A da zabranimo Romima ulazak u šoping-centre zato jer kradu? Ili možda Srbima? Uglavnom, shvatili ste poantu. piše Klaić .

Cijeli članak možete pročitati na portalu logicno.com.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button