Domovina

PLENKOVIĆEVA INTERVENCIJA NIJE VIŠE ŠTO JE NEKAD BILA

Plenković se pohvalio kako je intervenirao kod glavne državne odvjetnice Hrvoj-Šipek radi zaštite ministra Banožića od kaznenog progona nakon što su otkriveni dokumenti koji teško inkriminiraju tog premijerovog stranačkog izabranika.

Podsjetimo zviždačica Maja Đerek prošlog je tjedna na USKOK-u dopunila kaznenu prijavu koju je u siječnju podnijela protiv bivše šefice tvrtke Državne nekretnine Renate Sabo i drugih odgovornih za nezakonito pogodovanje ministru Mariju Banožiću – ovaj put prijavila je i njega osobno.

U središtu ove kaznene prijave nalazi se pogodovanje zagrebačkoj poduzetničkoj obitelji Rodić u slučaju nekoliko državnih prostora u središtu glavnog grada, ali i prošlog tjedna službeno potvrđena činjenica da je Banožić sam sebi dodijelio na korištenje golemi državni stan, na čije je uređenje potrošeno najmanje 360 tisuća kuna, premda mu je prethodno na korištenje bio dodijeljen manji i već uređen stan.

Unatoč ozbiljnim optužbama na račun njegovog miljenika, Plenković ne odustaje od političkog pritiska na DORH radi obrane HDZ-ovaca kojima se smiješi Remetinec.

Tako je prije četiri godine Plenković glavnog inspektora u Ministarstvu vanjskih poslova Božića (podrazumijeva se, HDZ-ovca) intervencijom obranio od DORH-ovog kaznenog progona nakon što su otkriveni dokumenti o inspektorovom zataškavanju prijevara u našim veleposlanstvima. Te 2018. DORH je ekspresno odbacio kaznenu prijavu istog dana nakon intervencije Plenkovića. No tada je Plenković bio u naponu političke snage, pa je i tadašnji glavni državni odvjetnik Jelenić mogao povjerovati kako će bez problema prikriti sve tragove kriminala Plenkovićevih ljubimaca.

S protekom vremena postalo je sve teže prikriti tragove našeg ukradenog novca, a uhićenja ministrice Žalac i ministra Horvata potvrđuju kako ni Plenković više nije onako jak kao što je bio. Loše su to vijesti za ministra Banožića, inspektora Božića i tko zna koliko još članova koruptivne Organizacije kojima je već osigurana jednosmjerna karta za Remetinec.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Nikola Grmoja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button