Magazin

Pismo mrtvom ocu: Dragi tata ovo nije ona država za koju si život dao

Nakon neprespavane noći dragi moj tata odlučila sam da ti opet pišem. Pisala bi ti ja i ranije, ali ne znam što da ti napišem jer stanje u tvojoj i našoj Hrvatskoj nije dobro. Ova pandemija nas je sve skupa pogodila, ali nažalost ni to nije najgore od svega. U Lijepoj našoj jučer su bili lokalni izbori, i dragi moj tata oni su nas vratili u stvarnost. Stvarnost je takva da građani Hrvatske sve manje cijene žrtvu onih koji su ih doveli do slobode. Dragi moj tatice mislili da se Hrvatskoj ne može dogoditi ništa gore od Stjepana Mesića, a evo rezultati izbora su nas demantirali.

Uoči izbora otvorene su inače zbog pandemije zatvorene granice Hrvatske da bi se moglo glasovati na izborima. I kako to obično biva u Lijepoj našoj za to su okrivljeni strašni Hercegovci koji hoće da biraju vlast u Hrvatskoj. Većina medija prihvatila je tu tezu ekstremnih ljevičara, iako je to daleko od istine, Dragi moj tatice granice su otvorene za one protiv kojih si se ti borio, i vidljiva je njihova invazija na glasačka mjesta. Majka je tužna jer samo ona zna kroz što je sve prošla da bi danas gledala kako se naše svetinje ne poštuju.

Razmišljala sam o svima koji su kao i ti stali u obranu Hrvatske. Razmišljala sam što bi bilo da su se tada zatvorile granice i da ste se vi tada sakrili od rata kao što su se sakrili oni koji danas dolaze na vlast u Zagrebu. Dok su domoljubi branili domovinu i krvarili za nju ovi koji sebe nazivaju zeleno lijevima bili su ili u podrumima, ili negdje vani i tamo su kovali svoje planove, a planovi su bili osvajanje Hrvatske bez ispaljenog metka. Evo sada dragi moj tata takvi dolaze na vlast u Zagrebu.

Boli me, dragi tata kao što bi i tebe boljelo sve ovo što nam se događa nakon tih slavnih dana ponosa i slave i naših velikih pobjeda u Domovinskom ratu. Nažalost naš narod je brzo zaboravio kako smo došli do slobode i koliko se krvi prolilo za nju. Hrvatska se danas crveni, ne od ove novopečene koalicije nego od srama što takvi dolaze na vlast u glavnom gradu svih Hrvata. Teška srca mama je rekla da ovo nije država za koju si život dao. Narod ima vlast kakvu zaslužuju i sada će Zagrebom vladati oni koji za  sebe vole reći da su zeleno lijevi, a u stvari su nasljednici sustava za koga smo mislili da se više nikada neće vratiti.

Dragi moj tata ne znam kuda ovo vodi i kuda ide naša Hrvatska. Mogla bih ti još puno toga napisati, ali nemam više snage jer me sve ovo jako boli.

Za sada i do nekih boljih vremena toliko, voli te tvoje zlato.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button