Domovina

PENAVA: SVET JE ŽIVOT MAJKE, ALI SVET JE I ŽIVOT FETUSA!

Predsjednik DP-a Ivan Penava jučer je komentirao SDP-ov Prijedlog zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće te rekao kako o tome zakonu treba govoriti struka i da nikakve krajnosti ne dolaze u obzir.

”Imali smo priliku ovih dana slušati raznorazne teze, svi su ZA ŽIVOT, ali svi su i za pravo žena, i zapravo to i jest tako. Tanka je ta granica koju nije dobro prijeći. U tom smislu definitivno smo za pravo žene da odluči u određenim slučajevima pobaciti ili ne pobaciti, ali naravno, to pravo ne smije narušavati pravo na život”.

”Kada je fetus živ i zdrav, kada to nije nikakva ugroza za majku, kada to nisu nekakve posljedice zločina, apsolutno smo protiv pobačaja. Žena i njezin život moraju biti zaštićeni, kao i život svakoga u ovoj državi, definitivno oko toga nema spora, ali jednako tako i život u utrobi majke mora biti zaštićen”.

”Kada su u koliziji te dvije stvari, nažalost, događaju se i takve stvari, jasno je da tu mora doći medicinska struka do izražaja, da moramo imati mehanizme koji će biti dovoljno učinkoviti da prepoznaju te situacije i da daju medicinsku uputu kako postupiti, poštujući ove dvije svetosti.

Svet je život majke, ali svet je i život fetusa”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button