Domovina

PENAVA: “Kovačevićevo saslušanje potvrdilo je sumnje koje su istinite i pogubne”

“Kovačević je rekao da je Plenković sugerirao gašenje sisačke rafinerije”

“Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poručio je kako je saslušanje bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića na Antikorupcijskom vijeću potvrdilo sumnje za koje su se nadali da nisu točne, no ipak su se pokazale istinitim i pogubnim za Republiku Hrvatsku.”- piše HINA

“Ono što moram reći i čemu upravo svjedočimo kroz izjave i svjedočenje gospodina Dragana Kovačevića jesu one misli i slutnje za koje smo se nadali da nisu točne, ali se one ipak pokazuju istinitim i pogubnim za Republiku Hrvatsku”, rekao je Penava na konferenciji za medije.

“Kovačević je rekao da je Plenković sugerirao gašenje sisačke rafinerije”

“Bivši šef Janafa danas je na Antikorupcijskom vijeću govorio o ulogama koje su premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić imali u preusmjeravanju nafte prema Mađarskoj i donošenju odluka o sudbini Ine. Kovačević je izjavio da je Plenković 2018. godine, na sastanku s njim i tadašnjim ministrom gospodarstva Ćorićem, sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije.”

“Penava je stoga ocijenio da je politika koju promovira Plenković pogubna za hrvatske nacionalne interese, hrvatsko gospodarstvo, životni standard građana te državnu sigurnost. Osvrnuo se i na pokušaje opstrukcije oko održavanja današnje sjednice Antikorupcijskog vijeća u Hrvatskom saboru.”

“Vidjeli ste pokušaje opstrukcije, od kojih se ipak odustalo, za današnja svjedočenja i pozdravljam taj čin gdje su i saborski zastupnici HDZ-a odustali od sprečavanja gospodina Kovačevića da danas dođe u sabor i svjedoči”, rekao je Penava.

“Plenković je Penavu nazvao irelevantnim” ; Penava: Njega nešto žulja

“Na pitanje novinara kako komentira da ga je premijer Plenković nazvao irelevantnim, Penava je poručio da je on bio nositelj liste koja je HDZ dovela na vlast u Vukovaru, a da je nakon toga tu vlast osvojio i samostalno sa svojom Nezavisnom listom.”

“Moram reći, kada vam nešto nije relevantno, onda to ni ne spominjete. Međutim, kada vas nešto žulja, kada vas nešto sekira, kada imate problema, nemate argumente, onda napadate na ovakav način”, zaključio je Penava.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button