Domovina

Penava:PLENKOVIĆ JE NA RASPRAVI O SVOM OPOZIVU POKAZAO PRIJEZIR I NETRPELJIVOST PREMA HRVATSKOME SABORU!

Na konferenciji za medije Ivan Penava komentirao je jučerašnju saborsku raspravu o prijedlogu DP-a za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću:

”Ono što ste jučer mogli vidjeti je nepoštivanje predsjednika Vlade Plenkovića prema Hrvatskom saboru kao najvišoj instituciji u Hrvatskoj. Apsolutno smatram da je morao, iz poštovanja prema instituciji Hrvatskog sabora i prema saborskim zastupnicima koji su predstavnici građana ove zemlje, biti cijelo vrijeme nazočan toj raspravi, stoički podnositi i neugodna i ugodna pitanja i odgovarati na njih, jer su to pitanja predstavnika građana ove zemlje.

Iz Plenkovićevih istupa i odgovora osjetio se prijezir i netrpeljivost prema vrhovnoj demokratskoj instituciji u Hrvatskoj, onoj koja predstavlja hrvatske građane. Iz njegovih odgovora su na sve strane izbijale autokratske crte čovjeka koji smatra da može što god hoće, i promovira stajalište ‘država, to sam ja’, te da je svatko onaj tko nije spreman pokloniti se njegovom liku i djelu neprijatelj ove države, koju on prije vidi kao carstvo AP-a, ne kao demokratsku republiku.

Na jučerašnje argumente niti Plenković, a niti njegove kolege iz saborskih klupa, njih 77, nisu imali suvisao odgovor. Ponavljali su mantru da je riječ o lošem uratku, izbjegavajući apsolutno sve relevantne izvore podataka, od Eurostata do Državnog zavoda za statistiku. Što je najvažnije, odbijali su prihvatiti realnost. Za njih, sudeći po odgovorima, iz Hrvatske niti jedan građanin nije odselio u potrazi za boljim životom jer je Hrvatska najprosperitetnija i, kako smo mogli čuti, u 15 najrazvijenijih država svijeta.

O lošem smjeru države govore smjene ključnih ljudi na problematici obnove potresom razorenih područja, silne koruptivne afere i totalno odsustvo svijesti da zemlju ne možete graditi i voditi bez da razvijate njenu poljoprivredu i industriju te da se ne možete bazirati jedino i isključivo na privlačenju Europskih fondova, jer ne postoje Europski fondovi koji će stvoriti snažno gospodarstvo.” rekao je predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button