Magazin

Ovo su 3 najbrža načina za ohladiti bilo koje piće!

Ljeto se bliži i hladno piće nam je bitnije nego ikad – pročitajte kako piće možete ekspresno ohladiti pomoću stvari koje se nalaze u svakoj kuhinji!

Roštiljima, kupanjima i svim vrstama druženja na otvorenom veselimo se cijelu godinu – bilo bi šteta da nam očekivanja upropasti toplo pivo na 30+ stupnjeva.

Postoji nekoliko metoda koje se često koriste u ugostiteljstvu kako bi se piće ohladilo brže nego u frižideru ili u ledu:

Omotajte bocu u papirnate ručnike

Ako želite brzo ohladiti bocu, limenku ili bilo kakvu ambalažu, omotajte je papirnatim ručnicima zatim to sve namočite i stavite u frižider ili u led. Zbog vlage u papirnatim ručnicima, piće će se puno brže ohladiti – ako stavite piće u zamrzivač ili u led, ohladit će se već za 15-ak minuta.

Stavite bocu u led i posolite

Zvuči smiješno, no ovaj proces je čista kemija na djelu – sol smanjuje ledište vode, čime je skoro momentalno ohladi. Uglavnom, u led dodajte malo vode i solidnu količinu soli te u to sve stavite bocu ili limenku pića.

Iskoristite prirodu

Ako ste u šumi, na plaži, livadi ili negdje gdje vam frižider nije dostupan, iskoristite prirodu! Ako ste blizu vode poput mora, jezera ili rijeke, stavite piće u plićak – tako ćete brzo postići temperaturu prihvatljivu za piće. Ako nema nikakve vode blizu vas, dajte si truda i zakopajte piće pod zemlju ili bilo kakvo tlo – tako neće biti izloženo vanjskoj temperaturi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button