Zanimljivosti

AKO NEMATE NOVCA – JEDITE KUKCE ILI…

Vidimo da je EU odobrila prodaju proizvoda napravljenih od kukaca ili kako bi faktograf.hr samo jedne od vrsti kukaca. Dok selo i seljak u Hrvatskoj propadaju kao i proizvodnja hrane, EU ozakonjuje “novu hranu”. Tako ćemo uskoro ćemo na policama trgovačkih lanaca imati praškaste kukce.

Naravno, novinari u tzv ”mainstream” medijima odmah pišu članke o tome kako su kukci zdravi, kako imaju mnogo proteina, malo masnoća, jer naravno, sve što naloži EU za te novinare je sveto pismo. Pričaju o blagodatima za zdravlje, za mršavljenje itd.

Pa evo, s obzirom na to da i mi želimo našim stanovnicima pun trbuh i puno zdravlja, želimo naglasiti par stvari. Hrvatska ima dovoljno zemlje da prehrani naše stanovnike i još pola Europe, a 50 grama proteina na 100 grama mase imaju i sjemenke konoplje. Sjemenke uz to sadrže i sve esencijalne aminokiseline, moglo bi se reći da su nutritivno vrjednije od kukaca. Naravno, svatko ima pravo na svoj izbor, ali nekako nam se sjemenke konoplje, koje prirodno imaju ugodan orašasti okus, čine kao bolje rješenje nego što su to smrvljeni kukci.

Ako želimo zdrav život i pun trbuh, moramo se okrenuti domaćoj proizvodnji, moramo dignuti poljoprivredu, proširiti krške pašnjake – moramo se vratiti na selo. Velike strane korporacije nikada neće misliti na vaše zdravlje, njima nikada cilj neće biti vaše zdravlje, njima je cilj jedino i isključivo zarada. Stoga, ako uistinu želite zdravlje sebi i svojima, onda potražite domaće organske proizvođače hrane i naručite direktno od njih, i ako imate mogućnost – zasadite vrt.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button