Svijet

Ovo je teška sabotaža! Oglasio se i Kremlj

Nastavak preliminarne istrage pokazati će je li u pitanju bila sabotaža i jesu li sumnje opravdane”. Ovo priopćenje dolazi od švedske sigurnosne policije.

Švedska sigurnosna služba u četvrtak je rekla da je istraga mjesta zločina o curenju plina iz dvaju podvodnih cjevovoda koji povezuju Rusiju s Njemačkom pojačala sumnje u tešku sabotažu.

Poručili su da je istragom utvrđeno da je došlo do detonacija na cjevovodima Sjeverni tok 1 i 2 u švedskoj ekonomskoj zoni. To je prouzročilo veliku štetu na cjevovodima.

Dodalo se da su izvršene određene zapljene, ne nudeći dodatne pojedinosti. One će se sada pregledati i analizirati, piše CNBC.

“Nastavak preliminarne istrage pokazati će je li u pitanju bila sabotaža i jesu li sumnje opravdane”. U odvojenom priopćenju Ured tužitelja Švedske rekao je da područje više nije ograđeno.

Seizmolozi su 26. rujna izvijestili o eksplozijama u blizini neobičnih mjesta curenja plina iz Sjevernog toka, koja se nalaze u međunarodnim vodama, ali unutar isključivih ekonomskih zona Danske i Švedske.

Europska unija sumnja na sabotažu, posebice jer se incident događa usred oštrog energetskog sukoba između Bruxellesa i Moskve. Rusija je demantirala da stoji iza navodnog napada, nazivajući takve optužbe glupima.

Krajem prošlog mjeseca švedske i danske vlasti rekle su da su se najmanje dvije detonacije dogodile pod vodom. One su oštetile cjevovode i uzrokovale veliko curenje plina u Baltičko more.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Dnevnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button