Zanimljivosti

Svi koji se usude drugačije razmišljati, kritički promišljati – ”marš van!”

Hrvatska liječnička komora tražila od Vlade razrješenje Lauca iz Znanstvenog savjeta

U proteklim mjesecima Gordan Lauc koji je uz Nenada Bakića možda jedan od najzaslužnijih što u Hrvatskoj živimo koliko toliko normalno, izložen je konstantnim napadima od tzv. mainstream medija i raznoraznih interesnih lobija. 

Iako je još krajem srpnja Hrvatska liječnička komora zatražila je od predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, da razriješi prof.dr.sc. Gordana Lauca, molekularnog biologa, s mjesta člana Znanstvenog savjeta Vlade Republike Hrvatske, ponovno se u gotovo svim ”mainstream” medijima sada pojavila navedena ”vijest”.

“Tijekom pandemije, kada javnost s velikom pozornošću prati istupe i preporuke stručnjaka, znanstvenika i političara, prof. Lauc u javnim istupima uporno iznosi tvrdnje koje omalovažavaju opasnost od bolesti Covid-19 te dovode u pitanje potrebu visoke razine cijepljenosti stanovništva” su naveli u Hrvatskoj liječničkoj komori.

Ima li netko ideju zašto je vijest iz srpnja sada na naslovnici baš svih medija. Nije li to ipak pomalo stara vijest za tako koordiniranu pojavu?

Umjesto da znanstvenom argumentacijom u znanstvenom savjetu dokažu da Lauc ”nije u pravu” oni traže njegovo izbacivanje samo jer ima drugačije stavove i mišljenje?

U napadima na Lauca i Bakića posebno se ističu portal u vlasništvu osuđenog kriminalca Matije Babića kojeg traži Fina i portal Telegram iza kojeg stoji obitelj Ninoslava Pavića, bivšeg vlasnika Europapress holdinga koja je državi ostala dužna oko 2 milijarde kuna poreznog duga sa kojim smo mogli napraviti Pelješki most.

S obzirom da na znanstvenoj razini nemaju argumentaciju , napadi na Lauca su po već ustaljenoj praksi mainstream medija i ”pandemijskog marketinga” krenuli na osobnoj razini iako nemaju niti jedan dokaz za navedene teze . Ali poznata strategija medijske manipulacije je da se sto puta izrekne laž pa onda ta osoba se mora braniti i dokazivati da je to laž!

Što Lauc govori o cijepljenju pogledajte u nastavku pa sami procijenite koliko ima istine u njihovim tvrdnjama:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button