Domovina

Ovako vam izgledaju vladine “mjere” u praksi.

Navodno neopravdano podizanje cijena u pojedinim poslovnim subjektima nakon uvođenja eura danima je glavna tema u Hrvatskoj. Državni inspektorat, po nalogu Vlade, provjerava cijene proizvoda i usluga, a danas je objavio i detaljan izvještaj prema kojem je u 25,2 posto nadzora utvrđeno neopravdano poskupljenje. Izrečene su 234 novčane kazne u iznosu od 399.489,09 eura.

Među kažnjenima je i frizerka iz Zagreba, Sabina Samardžija, koja je rješenje o novčanoj kazni objavila u Facebook grupi Glas poduzetnika. Požalila se kako su se inspektori usredotočili na povećanje cijena, ali su “totalno ignorirali” cijene koje su u cjeniku zaokružene na niže.

Ovako vam izgledaju vladine “mjere” u praksi. Čestitke novinarima i svima ostalima koji su popušili Plenkovićev spin o “pohlepnim trgovcima”. Vlada je preplavila tržište novcem i sada kažnjava obrtnike jer si i oni žele povećati prihode u skladu s inflacijom koju je VLADA KREIRALA.

No, ovo su logični rezultati nakon medijskog huškanja na obrtnike i poduzetnike. U isto vrijeme državne tvrtke povisuju cijene svojih usluga, gradski parking je gotovo svuda strašno poskupio, njih nitko ne dira.

Kad privatnik podigne cijene svojih usluga, to je pljačka, bezobrazluk, pohlepa. Kad to učini državna firma, to je promjena koja se morala dogoditi jer troškovi rastu i radnici trebaju veće plaće.

Hoće li novinari optužiti Vladu za “zaokruživanje”? Naravno da neće.

I da, pohlepnici iz vlade su si povećali plaće.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
liberal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button