Svijet

Mate Rimac:Njemačka odluka o gašenju nuklearki ući će u povijest kao jedan od najgorih samo-destruktivnih poteza

Njemačke vlasti su 2011. godine naložile momentalno zatvaranje osam od 17 reaktora nakon katastrofe u Fukushimi i višegodišnjih antinuklearnih protesta.

Vlada u Berlinu je tada obećala da će ukinuti nuklearne elektrane do 2022. godine što su unatoč energetskoj krizi i učinili. Rastuće cijene električne energije i prirodnog plina nisu odvratile Njemačku od njenih ”zelenih ambicija”, a to bi moglo imati veće posljedice nego što mnogi misle.

Navedenu odluku je na društvenim mrežama komentirao i poduzetnik Mate Rimac:

”Njemačka odluka o gašenju nuklearki ući će u povijest kao jedan od najgorih samo-destruktivnih poteza, u potpunoj suprotnosti vlastitim interesima. To se dogodi kada ljudi koji nemaju pojma o tematici (glasni prosvjednici o sigurnosti i funkcioniranu/štetnosti/rizicima nuklearnih elektrana) formiraju javno mnijenje i time smjer politike. Ovo je katastrofalna energetska, ekološka i ekonomska odluka. Dosta sam o tome govorio za vrijeme te odluke (već je tada bilo jasno da se radi o populizmu bez mozga) – trenutna geo-politička situacija samo pojačana idiotizam i posljedice te odluke. Ali zato postoje zemlje koje pokazuju kako se treba raditi – kao Francuska (vidi komentar). Nadam se da kod njih neće populizam i neznanje pobijediti.” napisao je Rimac.

Francuska ima oko 70 % sve električne energije iz nuklearnih elektrana

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button