Domovina

HDZ-ovac Mato Franković: ‘Necijepljenima treba uvesti najveća moguća ograničenja”

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ocijenio je u subotu nedovoljnim 47 posto procijepljenih u Dubrovniku pa je pozvao Vladu RH da poduzme sve kako bi se uvela najveća moguća ograničenja za one koji se mogu, ali ne žele cijepiti.

“Sve ide u dobrom smjeru, ali moramo podizati razinu svijesti kod sugrađana koji se nisu cijepili. Ako želimo sezonu i u rujnu i listopadu, moramo se cijepiti, jer time osiguravamo kruh na našim stolovima. Čak 80 posto nas živi isključivo od turizma. Ne želim razumijeti ‘antivaksere’ koji nas ostale očito smatraju budalama. Nismo se mi cijepili kako bismo isključivo zaštitili svoje zdravlje, već i smanjili mogućnost širenja zaraze te time osigurali oporavak dubrovačkog gospodarstva”, poručio je Franković.

Što je sljedeće? Zatvaranje necijepljenih u ”geto ” ili koncentracijske logore?

Kada je Hitler 1933. godine demokratskim izborima postao njemački kancelar, a njegova nacistička stranka (NSDAP) najjača u parlamentu, počeo je službeni progon Židova koji je još davno najavio u svojoj knjizi, nacističkoj bibliji, Main Kampf (Moja borba) koju je napisao kada se zbog neuspjelog puča nalazio u zatvoru.

Stupanjem na vlast Hitlera njemački Židovi polako su počeli gubiti sva građanska prava koja su uživali. Na ruci su morali nositi žutu traku s Davidovom zvijezdom, uskraćen im je pristup duštvenom životu, bez posla su ostajali doktori, profesori, radnici… Nisu smjeli posjedovati čak ni bicikl.

Za vrijeme 2. Svjetskog rata otvaraju se mnogobrojni koncentracijski logori, koji slijede nakon geta, u koje su upućivani Židovi, a iz tih logora smrti, holokausta, spasio se samo mali broj nih. Povijest se izgleda ponavlja.

Samo će sada ulogu arijevaca preuzeti oni cijepljeni protiv virusa COVID-19, a Židovi će postati svi koji se odbiju cijepiti. Njima će se baš kao i Židovima postepeno oduzimati građanska prava. Neće smjeti na posao, neće smjeti u trgovinu, neće smjeti sudjelovati u društvenom životu, a bicikli i automobili biti će im beskorisni jer ih neće moći koristiti. Možda će na ruci morati nositi i traku tako da ostali savjesni građani vide da se dotični nije cijepio što je znak da ga se zaobilazi u širokom luku.

Na kraju ostaje još jedna mjera, a to je da se sve neposlušne, necijepljene strpa u koncentracijske logore. Tako će nastati koronaholokaust!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button