Domovina

Vidović Krišto: Jučerašnja slika sa dodjele nagrade FINE ući će u povijest!

Analogno Aristotelovoj tezi, obitelj Hanžeković, Plenković i vodstvo FINE, vjerojatno misle da je to što rade ispravno.

HRVATSKA VLADA I DEKADENCIJA

Grčki filozof Aristotel u svojoj etici nas uči da ljudsko biće mora nešto sebi predstaviti kao dobro, ukoliko to želi izabrati.

Jučer je državna agencija FINA dodjeljivala nagrade pod nazivom „Zlatna bilanca“. Financijski pokrovitelj tog događaja bio je Jutarnji list. Svatko normalan se pita – jesu li se ti ljudi u potpunosti pogubili?

FINA je čudnovati kljunaš koji ne postoji ni u jednoj uređenoj državi. FINA je nasljednik komunističke službe društvenog knjigovodstva, ili poznatiji kao SDK. U principu to je bila kontrola nad kontrolom preko koje je UDBA i tadašnja vlast kontrolirala sveukupni platni promet.

Današnja FINA je za Hrvatsku bespotrebna ustanova, ali za vladajuće, korumpirane moćnike ona je glavno sredstvo za zlostavljanje hrvatskih građana. Jer, kad vas FINA blokira, vi ste u potpunosti bespomoćni. Uslugu FINE da blokira građane koristi ovršna mafija na temelju najnepravednijeg i protuustavnog Ovršnog zakona. Bolesno visoke troškove ovrhe koje plaćaju hrvatski građani ne postoje nigdje u Europskoj uniji.

Za obične smrtnike postoji Ovršni zakon, a za vladajuće moćnike Zakon o predstečajnoj nagodbi. Ovršnim zakonom tjeraju se višečlane obitelji na cestu zbog neplaćene rate kredita, ili uslijed dužničkog ropstva u koje upadaju nakon što ih FINA blokira. Te su blokade vrlo često protuzakonite, protivne hrvatskim zakonima i uredbama Europske unije.

Snimka zaslona

Ali kad jednom dobijete blokadu obilježeni ste pred bankama, pred poslodavcem, pred svima, i plaćate lihvarske kamate zbog tih blokada. Za moćnike, pak, predstečajna nagodba znači da im se oproste porezni dugovi u milijunskim, deset-milijunskim ili sto-milijunskim iznosima – zbog tobožnje gospodarske stabilnosti.

Vlasnici Jutarnjeg lista, obitelj Hanžeković, jedna je od glavnih profitera tog protucivilizacijskog Ovršnog zakona. Dovoljno se sjetiti da je pokojni Marijan Hanžeković branio pokojnog Milana Bandića, a Hanžekovićev odvjetnički ured je u ime Holdinga i grada Zagreba zarađivao na ovrhama protiv Zagrepčana. U civiliziranim državama to se zove zlouporaba i kriminal, a u nepravednoj HDZ/SDP Hrvatskoj njih se naziva uglednicima.

Jučerašnja slika sa dodjele tih nagrada FINE ući će u povijest!

Na slici je obitelj Hanžeković koja se obogatila na ovrhama, Andrej Plenković – politički zaštitnik protucivilizacijskih ovrha, te direktor FINE – provoditelj tih protuustavnih ovrha.

Analogno Aristotelovoj tezi, obitelj Hanžeković, Plenković i vodstvo FINE, vjerojatno misle da je to što rade ispravno. Istina je, pak, da se to što rade zove zlostavljanje ogromne većine naroda, kako bi se uska skupina moćnika besramno bogatila.

Ne bi me začudilo da se Jutarnji list i Plenković u bliskoj budućnosti pojave na sastanku lihvara, trgovaca oružja ili dilera te im uruče priznanja za uspješno poduzetništvo.

Povijest nas uči da kada elita izgubi osjećaj za stvarnost i otplovi u svoj paralelni svijet, da su stvarne promjene vrlo blizu. Doista, otvorenosti u nemoralu, ne-etičnosti i korupciji današnjih hrvatskih moćnika nema kraja. I zato nam je sveta dužnost izboriti se za vladavinu prava i jednakost pred zakonom, te smo obvezni.

„Hrvatsku, tu sputanu ropkinju i božicu“ izvesti na put slave i blagostanja.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button