Domovina

Mijić:Kad god se HDZ krene utapati, ljevica ne samo da im baci pojas za spašavanje, nego angažira…

Politički analitičar i konzultant Mate Mijić komentirao je na društvenim mrežama zahtjeve tzv. ljevice na uvođenje pobačaja u Ustav i ukidanja priziva savjesti za liječnike. Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

” Sviđalo se to nama ili ne, Ustavni sud u svome je tumačenju jasno naznačio da bi zabrana pobačaja u Hrvatskoj bila protuustavna, što znači da je pravo na njega (barem u ovom trenutku) zajamčeno ustavom. Pobačaj ne mora u Ustav jer tamo već jest, može samo ispasti iz Ustava.Niža razina, ona zakonska, također pobačaj u Hrvatskoj čini legalnim. Premijer i vladajuća većina jasno su dali do znanja da zakon ne planiraju mijenjati, dakle pobačaj ostaje zakonsko pravo u Hrvatskoj.

Sizifovsko ludovanje ljevice koja je prvo pokušala mijenjati zakon tako da se ništa suštinski ne promijeni, a sad želi u Ustav unositi odredbe koje tamo, prema tumačenju Ustavnog suda, već stoje, pokazuje da oni smatraju kako će potezanjem ovog pitanja mobilizirati birače i utrti si put prema vlasti. Učinak će u stvari biti potpuno suprotan jer ovo nije pitanje preko kojega se dolazi na vlast, ali očito lekcija s vjeronaukom iz 2007. nije bila dovoljna pa će ponovno politički poginuti na istom brdu.

Nevjerojatno je to, ali kad god se HDZ krene utapati, ljevica ne samo da im baci pojas za spašavanje, nego angažira i brod, i helikopter, i medicinsku službu, sve samo da HDZ preživi na vlasti.Ako ova ludost doista zaživi i pobačaj postane top pitanje pred izbore, HDZ može trljati ruke. Vidjelo se to ovaj tjedan u Saboru kad je dobar dio anti-Plenković opozicije digao ruku s vladajućima kad se glasovalo o SDP-ovom prijedlogu zakona o pobačaju. Nema tu nikakve tajne koordinacije kako insinuiraju Možemosi, ni satelita ni žetončića, jednostavno je došlo do ideološkog svrstavanja u kojemu oni gube.Ali nije im to očito jasno jer su abortirali zdrav razum i elementarnu logiku.

Ovom se epohalnom glupošću s ljevice samo jača HDZ-ov koalicijski potencijal i Plenkovićevu poziciju pred sljedeće izbore te potpuno onemogućava stvaranje šire opozicijske platforme koja bi možda mogla ugroziti HDZ. Nije ni dosad bilo neke velike šanse za takvo što, a sad neće biti nikakve. Potezati pitanje abortusa u trenutcima kad je vlada na aparatima, premijer najslabiji dosad, a vladajuća stranka u dobroj mjeri razjedinjena i bez koalicijskog potencijala, može samo potpuni antitalent za politiku. Za nas na desnoj strani spektra dobra je vijest to što su ljevičari pali s Marsa i o poslu kojim se bave nemaju pojma. Problem je što u ovoj konstelaciji snaga to znači da smo zaglavili s Plenkovićevim HDZ-om.” napisao je Mijić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button