Izbor uredništva

Osniva se Ministarstvo DEMOGRAFIJE i USELJENIŠTVA, prvo takvo u EU.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava obratio se medijima u stranačkim prostorijama u Zagrebu, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade i formiranja parlamentarne većine.

Postignut dogovor

“Postigli smo dogovor o parlamentarnoj većini i sastavljanju buduće Vlade. Sporazum je baziran na temelju DP-a, HDZ-a, dijela manjina i partnera. Što se tiče resora što nam je drugi korak nakon sastavljanja većine, govorimo o tri ključna resora”, rekao je Ivan Penava.

Dogovorili smo ministarstvo demografije i useljeništva, ministarstvvo poljoprivrede. Sigurni smo da ćemo uspjeti tu problematiku dovesti na zadovoljavajuću razinu kroz jasne brojke povećanja proizvodnje. Treći resor koji smo uspjeli dogovoriti je ministarsvo gospodarstva”, rekao je pa dodao: “Dogovorena je i kvota koja će se primijenjivati kroz druge strukture vlasti. Prvi korak je prikupljanje potpisa za sastavljanje parlamentarne većine. Dogovor je da ćemo podržati kandidata za premijera iz redova HDZ-a, dok će DP imati potpredsjednika Sabora”, rekao je Penava.

Nadamo se kako će demografska problematika napokon postati strateško nacionalno pitanje.  Hrvatsku generalno čeka veliki problem jer se iz godine u godinu rađa sve manji broj djece i prvi će zbog niskog nataliteta i iseljavanja mladih ljudi i mladih obitelji biti na udaru školski sustav jer u idućim godinama jednostavno neće biti dovoljno djece da bi opstale škole i svi zaposleni u njima zadržali posao. Nadamo se da će se negativni demografski trendovi napokon preokrenuti.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button