Tenis

DANIIL MEDVEDEV POMEO ĐOKOVIĆA ZA PRVU GRAND SLAM TITULU KARIJERE!!

Kakav meč, kakva fantazija od meča za Medvedeva! Pobjeda 6-4, 6-4, 6-4 protiv Novaka Đokovića!

Od prvog gema u meču Medvedev je uspostavio prednost i nije ju ispuštao do posljednjeg poena. Đoković nije imao rješenja za brutalno serviranje Rusa, koji je spasio 5 od 6 break lopti, usput oduzevši servis Đokoviću barem jednom u svakom setu. Vidno raspoložen, svjež i rastrčan, novopečeni Grand Slam pobjednik konstantno je držao prvog igrača svijeta u podređenom položaju, sigurno kontrolirajući svoje servis gemove i dominirajući s osnovne linije.

Đoković je do sada u karijeri igrao 30 Grand Slam finala, tek 3 puta gubio Grand Slam finale bez izgubljenog seta, protiv Murraya, Federera, Nadala… sada se u tom odabran društvu našao i Medvedev, koji je velikog Novaka ostavio bez breaka sve do 5-2 u trećem setu, kada radi 3 dvostruke, vraća Novaka i donosi dramu, ali na kraju ipak na 5-4 puno sigurniji servis game i pobjeda.

Tako Đoković nije uspio postati postati prvi tenisač sa 21. Grand Slam naslovom (Federer, Nadal i Đoković su izjednačeni na 20.) barem ne danas, dok se Medvedev upisao u povijest kao Grand Slam pobjednik. Vjerujemo da mu ovo neće biti posljednji Grand Slam naslov…Novak je bio u grču cijeli meč, daleko je to od onog fenomenalnog pohoda na Roland Garros, previše je toga bilo na ramenima, dok je mladi Rus nastavio sa fenomenalnom igrom koja ga je krasila u New Yorku i na ATP Masters 1000 turniru u Kanadi.

Medvedev je tako prvi igrač nove generacije sa Grand Slam naslovom, a borba za najboljeg tenisača u povijesti i 21.Grand Slam nastavit će se u 2022.godini, Federer, Nadal i Đoković izjednačeni su na 20 naslova.

Medvedev predvodi novu generaciju, uz ovaj prvi osvojen Grand Slam i 2 finala Rus ima završni Masters te 4 ATP Masters 1000 naslova.

Grand Slam turniri 2021:

Australian Open: Đoković-Medvedev 7:5 6:2 6:2

Roland Garros: Đoković-Tsitsipas 6:7 2:6 6:3 6:2 6:4

Wimbledon: Đoković-Berrettini 6:7 6:4 6:4 6:3

US Open: Medvedev-Đoković 6:4 6:4 6:4

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button