Izbor uredništva

Poznati odvjetnik o slučaju Zambija: Plenković je otišao korak dalje od Josipa Broza koji je poznat po izjavi da se ne trebaju suci držati zakona kao pijan plota

Premijer Plenković je već odavno zauzeo stav kojim drži stranu osobama, hrvatskim državljanima, koji su uhićeni u Zambiji.

Najnovija pak izjava spada u nešto što ipak nije doživljeno u Republici Hrvatskoj.

Premijer Plenković naime navodi kako tijelima Republike Hrvatske nije nepoznata činjenica da država Kongo zabranjuje posvajanje strani državljanima djece koja su državljani Konga, ali da bez obzira na to možda postoje neke odluke koje su donesene mimo, kroz zakon izraženog stava države Kongo.

Premijer je time otišao korak dalje od Josipa Broza koje poznat između ostaloga i po izjavi da se ne trebaju suci držati zakona kao pijan plota.

Premijer je zapravo tim izjavio da će se Hrvatska, čak i ako je nešto protupravno, ponašati kao da je na zakonu osnovano.

Osim činjenice da se tako Republika Hrvatska nije ponašala ni kad su joj uhićivali te u čudnim postupcima procesuirali branitelje i ratne zapovjednike a pogotovo kad je trebalo štititi prava Hrvata u BiH, te uz more mogućih primjera kako bi se takav stav, pretvoren u kriterij ponašanja, mogao lako i bolno odbiti o glavu kako države tako i hrvatskih državljana, istaknut ću samo jedan.

Ako dakle Hrvatska po Plenkoviću, smatra da unatoč postojanju protupravnosti u postupanju, treba inzistirati na valjanosti onoga što je posljedica protupravnosti, onda Hrvatska gubi glavni argument temeljem kojega je izašla iz arbitraže sa Slovenijom.

Jer u tom slučaju, Hrvatska nije kao valjano i zakonito prihvatila nešto što je temeljeno na protupravnom momentu, a sada premijer propovijeda stav potpuno suprotan onome što smo kao načelo, isticali izlaskom iz arbitraže.

Je li prosječni slijepi birač HDZ-a svjestan da HDZ-ova država nikad ne bi zaštitila takvog pojedinca HDZ-ovog običnog birača, Hrvata vulgaris, u sudaru s pravosuđem neke strane zemlje, kao što se cijelim svoji bićem stavila na stranu uhićenika, a iza kojih je stala kompletna lijeva scena Republike Hrvatske, vidjet ćemo na izborima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button