Domovina

Tko je kontroverzna psihologinja Marina Grubić ?

”Ovo je rasprava koja se hitno mora otvoriti te joj valja transparentno i dubinski pristupiti: PRIJE nego što društveni problem još jednom svedemo na pseudomoralnu razinu s koje ćemo dehumanizirati heretike i PRIJE nego što i u Hrvatskoj počnemo djeci prepisivati tablete zbog kojih mogu ostati trajno oštećena.” prenijeli smo prije nekoliko dana tekst sa stranice Sapere aude.

Nažalost nismo dugo trebali čekati i agresivno nametanje rodne ideologije je počelo čak i na javnoj televiziji koju plaćaju svi hrvatski građani.

Danas je u emisiji Nedjeljom u 2 gostovala kontroverzna psihologinja Marina Grubić koja je između ostalog izjavila “Ako se  djeci ne dopusti tranzicija u adolescenciji , trideset do pedeset posto njih pokuša samoubojstvo”.

Ne tako davno smo svjedočili sličnim izjavama i covid ideologa koji su zbog Omikrona najavljivali pune bolnice djece stoga nam je njihov način djelovanja već poznat.

“Transrodnost je pojava da se rodni identitet osobe ne poklapa s njezinim biološkim spolom i ta je pojava biološki uvjetovana i to nije bolest“– neke su od tvrdnji koje je danas u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 iznijela psihologinja Marina Grubić. 

Ona je također kazala da se transrodnost u ranom djetinjstvu može prepoznati već samo po tome što dijete odbija igrati se s djecom istoga spola, preferira igračke za djecu drugog spola itd.

Također je govorila o proceduri promjene spola te iznijela podatak da djeca mogu primati hormonske terapije za “promjenu spola”Kao ”problem” je navela što se operacije “promjene spola” osim mastektomije, ne rade u Hrvatskoj i ne pokriva ih HZZO.

Nažalost, kako vidimo iz trenutnih društvenih rasprava, agresivno nametanje rodne ideologije ne staje . Aktualne činjenice kažu da u Americi trenutno postoji više klinika koje izvršavaju tretmane promjene spola na maloljetnoj djeci, samo jedna od kojih je nedavno privremeno zatvorena. Čini se da nijedna za sada ne vrši direktne operacije na djeci, kao što to rade na odraslima, no prepisuju im se opasne hormonske terapije – tzv. blokatori puberteta.

Kanada je sa svojim represivno-progresivno radikalnim vodstvom, otišla i korak dalje te se tamo hormonska terapija može prepisati maloljetnom djetetu bez pristanka roditelja. Jedan je otac tako završio u zatvoru jer se javno usprotivio tome da njegova maloljetna kćer započne s takvom terapijom, te trenutno čeka suđenje . Ovo je rasprava koja se hitno mora otvoriti te joj valja transparentno i dubinski pristupiti prije nego što i u Hrvatskoj počnemo djeci prepisivati tablete zbog kojih mogu ostati trajno oštećena.

Tko je Marina Grubić?

Marina Grubić je dječja psihologinja zaposlena u na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb, kroz koju je i prošao najveći broj djece koja “traže promjenu spola”. Nalazi se na listi stručnjaka koje, prema pravilniku ministarstva iz 2015., a koji je još uvijek na snazi, ovlaštenih za medicinsko-psihološki rad s transrodnim osobama. Podsjetimo, upravo je nedavno jedan od liječnika koji je bio na toj listi, dr. Goran Arbanas, napustio tu poziciju te javno progovorio kako se na njega vršio pritisak od strane aktivističke udruge. “Uplitali su se u način kako bismo mi trebali raditi naše procjene”, otkrio je u Hrvatskom saboru dr. Arbanas.

O spomenutoj listi stručnjaka nedavno je pisao i dr. Herman Vukušić, koji je spomenuo mnoge koji su napustili tu poziciju te iznio: “Netom prije izbijanja ove afere (Afere Zambija) na psihijatre u Hrvatskoj počeo se vršiti pritisak (da ne kažem ucjena) od strane krnje ‘Liste stručnjaka’ za medicinsko-psihološki rad s transrodnim osobama da liječnici u svojoj budućoj praksi primjenjuju standarde koji do danas nisu priznati od NITI JEDNE STRUČNE hrvatske medicinske udruge, a propisuju snižavanje dobne granice u tranziciji spola kod djece, uključivo s dokazano štetnom hormonalnom blokadom puberteta i kirurškim operacijama.

Na pitanje je li transrodnost bolest, odgovara:

– Transrodnost nije bolest. Tretira se kod psihologa i psihijatara zato što zbog transrodnosti imaju patnju, a ne zato što bi transrodnost bila psihička bolest, rekla je.

Inače žena je psiholog pa zato i ne mora ali bi trebala znati međunarodnu klasifikaciju bolesti i poremećaja.

Prema MKB10 (međunarodna klasifikacija bolesti) pod oznakom F, točnije F64 Transseksualizam uz dodatne oblike (F64.0 do F64.9) se navodi kao duševna patologija odnosno psihijatrijska bolest. Pod naletom agresivnih rodnih aktivista i lobista kakve ovih dana pratimo u Hrvatskoj transseksualnost preko WHO-a polako počinje nestajati iz popisa bolesti i patoloških stanja. Jednostavno nestaje, negirat će se bolest , ali istovremeno od poreznih obveznika tražiti da financiraju “promjenu spola” kao trošak HZZO-a.

Međunarodna klasifikacija bolesti

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button