Domovina

LOVRINOVIĆ: ‘Zašto u Hrvatskoj samo ministri financija krstare na jahtama?’

Ministar financija Marić krstari na 22 metra dugoj jahti najvećeg riječkog poduzetnika, tajkuna Blaža Pavičića. Kažu da je bivši ministar financija Slavko Linić krstario na jahti njegovog oca Mirka. Zašto baš samo ministri financija krstare na jahtama? Linić je bio SDP-ovac, a Marić je HDZ-ovac a obojica vole jahte.  To je još jedna potvrda sa su obje stranke djeca istih roditelja, smatra prof. Ivan Lovrinović. 

– Kaže Marić: što je tu čudno? To mi je prijatelj koji nema dugova državi. A Blažu Pavičiću je Marić postao prijatelj tek kad je imenovan ministrom financija. Koja slučajnost. A Pavičić ima 8 koncesija u lukama, opskrbljuje brodove; duty free… dakle ima puno toga za cariniti, poreza… ali kod njega nikada bije bio carinski i porezni nadzor jer je ispravan. Njemu je prijatelj sam ministar financija, dječačkog izgleda i još do kraja neizmutiranoga glasa s urednim razdjeljkom, koji zna fino pričati priče narodu i strpljivo slušati. Kažu da su takvi najopasniji”, ističe Lovrinović.

 Suci se ne smiju družiti javno, ali ministri mogu jer to nije problem u Hrvatskoj – zemlji sistemske političke korupcije. Prisjetimo se Dragana Kovačevića koji je u svom podrumu prepunom biranih pića ali i brojačem novca u Slovenskoj ulici, kao u kakvom teatru najbolje prikazivao svu rugobu takve političke korupcije s nizom ministara: Ćorić, Butković, Aladrović… Sociolozi kažu da nema otrovnije pojave po društvo i državu od spoja politike i njoj odanih poduzetnika. Oni to zovu ‘crony kapitalizam’, zaključuje Lovrinović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button