DomovinaVideo

Izetbegović i Komšić su svjesni da im se bliži kraj političke karijere

„Izetbegović i Komšić su svjesni da im se bliži kraj političke karijere i sami shvaćaju da su došli do točke kada nema povratka. Najavljeni prosvjedi idu u prilog tome“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne politolog Martin Mikulić.

Rekao je kako su SDA i DF jedno političko tijelo. „Sasvim je svejedno je li registrirano u jednu ili dvije stranke. Svjesni su da se bliži kraj njihovom načinu djelovanja, smicalicama i svim destruktivnim stvarima koje su postojale prethodnih dvadeset godina“, kazao je Mikulić i dodao da ostaje vidjeti kako će građani glasovati za četiri godine. 

Komentirao je i nametanje mogućih odluka Christiana Schmidta pri formiranju Vlade Federacije. „Siguran sam, ukoliko se donesu neki novi amandmani da će uključivati zaštitni mehanizam ponajprije namijenjen prema Hrvatima u F BiH koji su ranjivi zbog svoje brojčanosti“, smatra Mikulić.  

To je obrazložio time što je američka politika u BiH dugo bila na svojevrsnom autopilotu, ali se posljednjih godina to mijenja. „Sada slijedi razdoblje izolacije SDA i DF-a jer stalno imaju zapaljivu retoriku koja ne donosi ništa produktivno, a zadnjih godina su se međunarodni akteri u to itekako uvjerili te ulažu napore da se takav način funkcioniranja više ne ponavlja.“

Osudio je zapaljivu i nacionalističku retoriku oporbe u Republici Srpskoj nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio Derventu. „No to neće imati nikakvog utjecaja na relaciji politički Mostar – politička Banjaluka.“

Više o svemu u videu emisije Kompas.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button