Domovina

Milanović: “Ona mudžahedinska hostesa prijeti ratom u BiH”!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Imotskom na obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 115. brigade HV Imotski.

I to je bila prilika za govor o Bosni i Hercegovini, pa je tako Milanović naglasio da bi jedna od najvažnijih tema trenutno trebale biti prijetnje koje stižu iz BiH.

“Pokušavaju tamo zatuć’ hrvatski narod”

Upitan o domaćim aktualnim temama, Milanović je odlučio priču skrenuti na Bosnu i Hercegovinu, naglasivši da su u toj usporedbi puno veći problemi “prijetnje ratom koje stižu preko granice”.

– Preko (granice) prijete ratom u BiH. Prijete ratom. Džaferović, koji je bio mudžahedinska hostesta 93., čovjek je bio u odboru za doček mudžahedina u sigurnosno-bezbjednosnoj jedinici u Zenici, sad prijete on i njegov šef ratom, dronovima. To je za mene veća tema od svega. Pokušavaju tamo zatuć’ hrvatski narod – izjavio je Milanović medijima.

Ponovo je komentirao i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u kontekstu njegove uloge u BiH.

– Čovjek koji sve shvaća osobno. Što su nam donijeli ljudi s kojim razgovara već dvije godine. Ništa. Andrej Plenković gleda kako će napakosititi meni u strahu da ja njemu. Odi malo na ulicu, druži se s cigićima i Romima pa ćeš možda imati bolju frazu od “to je smiješno”. Šta je smiješno? To što ne poduzimaš ništa? Što se naslikavaš s Džeferovićem. Od Plenkovića su napravili budalu. Od mene nisu napravili budalu – rekao je Milanović.

Plenković griješi u pristupu prema Čoviću

Plenković, ponovio je Milanović, griješi i u pristupu Draganu Čoviću.

– Ni Dodik ni Čović mu nisu došli na sastanak. Čovića se stavlja u istu kategoriju rušitelja BiH. Kad god zinu, naprave političku grešku. Taj Čović sjedi pored Plenkovića na otvorenju Pelješkog mosta. I ja bih ga pozvao, ali što bi napravio da ga zaštitiš? Mogli su staviti palmu između. Hrvatska ima moćne instrumente za takve razmjene. Možemo svima koji nam rade iza leđa pokazati srednji prst i reći “gubite se” – rekao je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button